Scoutledarutbildning

Kajakhajk för Äventyrare & Utmanare

Äventyrare och Utmanare välkomnas till kajakhajk i St Annas skärgård! Kajakhajken leds av de ledare som går Scouternas Folkhögskolas Friluftsledarkurs Kajak. Med på hajken finns också ledarna för Friluftsledarkurs Kajak.

26 aug 2022 - 28 aug 2022

Sista ansökningsdag är 30 juni 2022

Region

Nationell

Kurslängd

En helg

Ansök nu

Om kursen

Kajakhajken är en möjlighet för dig som äventyrar- och utmanarscout att uppleva äventyr och utvecklas som paddlare! Till din hjälp har du nyutbildade kanotledare från Scouternas folkhögskola och deras handledare.

Tillsammans med scouter från andra scoutkårer kommer du att färdas med kajak och lära dig grundläggande paddeltag och få prova på roliga lekar och säkerhetsövningar. Förutom allt det där mysiga, roliga och spännande en vanlig hajk brukar innebära, får du alltså chansen att utveckla goda färdigheter i kajakpaddling.

Ni kommer att sova i tält och laga mat på stormkök. Hajken är från fredag eftermiddag/kväll till söndag eftermiddag (mer exakta tider informeras om senare).

Var


Mon, S:t Annas skärgård

När


2022-08-26 – 2022-08-28

Kring kostnaden


600 kr och då ingår utrustning för paddling (kajak, paddel, flytväst).
Mat och ev. kostnad för övrig utrustning ingår ej.

Förkunskapskrav


Du ska kunna simma 200 meter. I övrigt krävs inga förkunskaper.

För frågor om hajken, hör av dig till KG: kg.sterneberg@gmail.com

Mer detaljerad information kommer i ett välkomstmejl efter sista anmälningsdagen 30/6.

Det är Scouternas folkhögskola som arrangerar hajken som en del av utbildningen Friluftsledarkurs Kajak riktad till scoutledare. Våra friluftsledarkurser syftar till att utveckla och bredda friluftslivet inom Scouterna, genom att erbjuda scoutledare möjligheten till utbildning i såväl friluftsledarskap som tekniska färdigheter i olika färdsätt. Kajakhajken är den sista av tre utbildningsdelar – en slags praktik där scoutledarna (kursdeltagarna) får pröva sina friluftslivs- och kajakledarkunskaper från tidigare kursdelar med handledning av erfarna kursledare.


Läs mer om utbildningen

Kostnader

600 :-

Avgift

Ansökan

Ansökan öppnar:
2022-06-11

Sista datum för ansökan till kursen:
2022-06-30

Ansök nu

Kursansvarig