Profilutbildningar

Styrelseprogrammet

Styrelseprogrammet är en utbildning för dig som ung ledare i civilsamhället. Den riktar sig till dig som sitter i en styrelse och som vill utvecklas och utmanas i ditt ledarskap.

9 mar 2023 - 10 sep 2023

Sista ansökningsdag 3 mars 2023

Region

Nationell

Plats

Kurslängd

Flera tillfällen

Ansökan är stängd

Om kursen

I Styrelseprogrammet ingår en webbkurs i tre delar. Varje del ger grundläggande kunskap och förbereder dig inför kommande kurshelg. Webbkursen innehåller även reflektions- och hemuppgifter som handlar om både dig och din förening.

Vi träffas under tre kurshelger och fokuserar då på att diskutera, fördjupa kunskaper och utbyta erfarenheter. Kurshelgerna leds av ett ideellt kursteam som själva har erfarenhet av att vara unga ledare i olika organisationer och föreningar.

Som deltagare deltar du aktivt, både genom att dela med dig av dina erfarenheter, och ta del av andras. Vi använder oss av reflektion som en del av det pedagogiska upplägget. Kursen går på 25 % och du kommer behöva lägga tid på kursen mellan de fysiska träffarna.

Vem kan söka?

Styrelseprogrammet är skapat för dig som är ung ledare i en styrelse, med fördel på lokal eller regional nivå. Du behöver vara intresserad av ledarskap och vilja driva din förening framåt.

I Styrelseprogrammet möter du andra engagerade från olika organisationer och föreningar. Tidigare deltagare har bl.a. kommit från Scouterna, 4H, Röda Korset, RFSU och studentorganisationer. Du är ungefär 18-26 år. Stämmer beskrivningen inte helt in på dig men du tror ändå att utbildningen passar dig? Sök!

När är kurshelgerna?

Under läsåret 2023 startar programmet med en digital uppstartsträff den 9 mars, och sedan kommer vi att träffas i Sigtuna följande helger:

Kurshelg 1: 31 mars-2 april
Kurshelg 2: 5-7 maj
Kurshelg 3: 8-10 september

Det är obligatoriskt att delta på alla tre kurshelgerna, från lördag morgon till söndag eftermiddag. Det går bra att anlända redan på fredagskvällen, och då bekosta det själv.


Läs mer om utbildningen

Deltagare

Lägsta ålder för deltagare:
18 år

Adressuppgifter


Kostnader

4000 :-

Ansökan

Ansökan öppnar:
2022-11-18

Sista datum för ansökan till kursen:
2023-03-03

Kursansvarig

Sara Nilsson

Kursutvecklare (vikarie)

sara.nilsson@scouterna.se 0739172698

Sara samordnar och utvecklar profilkurserna Värdebaserat ledarskap och Ordförandeprogrammet.