Scoutledarutbildning

Leda scouting Södermanland

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

21 okt 2023 - 22 okt 2023

Sista ansökningsdag är 7 oktober 2023

Region

Norr/Mitt

Kurslängd

En helg

Ansök nu

Om kursen

Upplägg


Lördag och söndag, med möjlighet till övernattning.
Lördag 21 oktober 10:00–18:30, drop-in med fika från 9:30.
Söndag 22 oktober 9:00–14:30.

Kursplats/lokal


Scoutgården, Katrineholm
(Eriksbergsvägen 25B, Katrineholm)

Praktisk information


Kursen hålls under en helg, och närvaro båda dagarna enligt tider ovan krävs för godkänd kurs. Vissa aktiviteter kommer att genomföras utomhus.
Kursen riktar sig till dig som är minst 15 år, och det finns ingen övre åldersgräns! (Om du ännu inte fyllt 15 år men är aktiv som ledare finns vissa möjligheter till undantag, kontakta i så fall kursansvarig, se nedan.)

Möjlighet finns att övernatta i Scoutgården (golvförläggning). På lördagen efter 18:30 ordnas gemensam middag för de som övernattar, och ev övriga som vill stanna längre men inte övernattar. Vi ordnar även frukost söndag morgon för de som övernattar. Lunch och fika lördag och söndag ingår givetvis också i deltagaravgiften, liksom boken "Ledaren - gör dig redo".

För den som har lång resväg och behöver komma redan på fredagen finns möjlighet att övernatta även fredag–lördag utan extra kostnad (men du kan behöva fixa eget fika).

Mer information skickas ut till anmälda! Då får du även möjlighet att meddela önskemål om övernattning, middag, hämtning vid stationen etc.!

Deltagaravgift


600 kr exkl resa


Läs mer om utbildningen

Adressuppgifter

Scoutgården Katrineholm
Scoutgården Katrineholm

Eriksbergsvägen 25B

Karta här

Kostnader

600 :-

Deltagaravgift

Ansökan

Ansökan öppnar:
2023-05-01

Sista datum för ansökan till kursen:
2023-10-07

Ansök nu

Kursansvarig