Profilutbildningar

Ledarskap för hållbarhet 2020/2021

Ledarskap för hållbarhet handlar både om hur du och jag kan leva mer hållbart, men också om vad vi som samhälle kan göra för att påskynda omställningen till en mer hållbar värld. Genom att ta del av vad andra gör, vad vi behöver göra och vilka verktyg och metoder som finns idag, så tror vi att du kan få både mod och inspiration till att hitta din väg.

Region

Nationell

Kurslängd

Flera dagar i följd

Ansökan är stängd

Om kursen

Vi utgår från fakta och kunskap. Tillsammans får vi nya insikter genom att själva uppleva sammanhang där vårt engagemang stärks. Vi tittar på metoder för hur vi kan bidra till samhällsförändring och göra skillnad på riktigt. I utbildningen ingår förutom Agenda 2030 och hållbar utveckling också moment kring ledarskap, mångfald och demokrati.

I utbildningen tittar vi närmare på alla hållbarhetsmålen och utgå från dem när vi studerar globala frågor i stort och smått. Vi behandlar både ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet.

Du får möjlighet att utveckla ditt ledarskap genom att lära dig mer om dig själv, uppleva utmaningar samt hitta mod och verktyg till att förändra världen. I utbildningen blandar vi teorier och modeller med besök av gästföreläsare, studiebesök samt en projektperiod där du får använda dina kunskaper i praktiken.

Vi har en vecka kvar:

Vecka 5: 31 maj - 4 juni med fokus på framtiden

Kostnader

2000 :-

SEK

Ansökan

Anmälan öppnar:
2020-03-15

Sista datum för ansökan till kursen:
2020-04-16

Kursansvarig

Cecilia Wesslén

Kursutvecklare och kursansvarig

cecilia.wesslen@scouterna.se 0720706944

Cecilia är kursansvarig på Scouternas folkhögskola för kurserna Ledarskap för hållbarhet och Projektledning. Cecilia är också kursutvecklare för långa särskilda kurser och ansvarig för folkhögskolans fokusområde Hållbarhet.