Scoutledarutbildning

Ditt personliga ledarskap - Hemavan och Luleå

Kursen som ger dig möjlighet att utveckla Ditt personliga ledarskap i en unik miljö. Här har du chansen att bland annat inspireras, utvecklas samt att ge dig fler och nya perspektiv på ditt scoutledarskap. Kursen genomförs i två delar. Den här gången arrangeras den av utbildningsgruppen i region Mitt/Norr. Regionen med både norrsken och midnattssol och vi har valt att placerat kursen i fjällmiljö för att ytterligare öka inspirationen och känslan för att vårt land är avlångt.

8 sep 2023 - 4 feb 2024

Sista ansökningsdag 24 augusti 2023

Region

Norr/Mitt

Kurslängd

Flera tillfällen

Ansökan är stängd

Om kursen

Plats


I kursens första del som genomförs 8 – 10 september kommer många av kursmomenten att genomföras utomhus. Tänk dig att sitta om inte på en fjälltopp så i en fjällsluttning med milsvid utsikt och reflektera över tex “vem vill jag vara” och “vem är jag nu!”

Den andra delen genomförs 2 – 4 februari 2024 och då finns chansen att få uppleva en riktig norrbottnisk vinter.

Fredagarna är ankomstdagar och kursen startar direkt på lördag morgon.

Kursbeskrivning


Din roll som scoutledare kommer att fokuseras på olika frågeställningar som; Vem är jag i en patrull? Vem är jag som individ? Vem vill jag vara? Hur hjälper jag andra framåt?

Under kursen fokuserar vi på reflektion och diskussion som sker både i patrull, storgrupp och i peer-learning (par-samtal).

Utbildningen passar alla ledare som är redo att fatta beslut om sin egen personliga utveckling. Detta kan vara nya tankar för dig antingen du är ny som ledare eller erfaren men behöver en nytändning som scout.

Upplägg


Två kurshelger med peer-learning emellan

Behörighet


Ditt personliga ledarskap är öppen för alla men vi rekommenderar att du har ledarerfarenhet och har gått Leda scouting eller har motsvarande kunskap.

Avgift mm


2500 kr för kost o Logi
Max 15 st deltagare

I avgiften för Dpl ingår mat, logi, materiel mm. Resor till och från kursen ingår inte i avgiften men båda orterna har flyg eller kan bokas via SJ (SJ + buss till Hemavan.. Ibland kan scoutkåren eller scoutregion/distrikt stå för avgiften.

Det finns även möjlighet att söka pengar från Scouternas utbildningsfond för att täcka kostnader både för själva deltagaravgiften och för resor.
http://www.scouternasfolkhogskola.se/om-oss/utbildningsfonden/

Inspiration


Du får kraft, glädje och inspiration att utforska dig själv och din roll som ledare och du blir därmed också bättre på att leda andra.

Sidan uppdaterad


2023.07.21


Läs mer om utbildningen

Adressuppgifter

Hemavan fjällstation
Hemavan fjällstation

Fjällstigen 2

Karta här

Kostnader

2500 :-

Deltagaravgift

Ansökan

Ansökan öppnar:
2023-05-22

Sista datum för ansökan till kursen:
2023-08-24

Kursansvarig

Monika Hedin Hjelm

akerbar@hotmail.com 070 3752979