Profilutbildningar

Projektledning hösten 2021

Som deltagare på den här utbildningen kommer du att lära dig att planera, genomföra och utvärdera ett projekt på ett strukturerat sätt. Vare sig du är aktiv inom föreningsliv, studentliv, idéburna organisationer eller som social entreprenör kommer du få verktyg och metoder för att leda och utvärdera projekt.

23 aug 2021 - 17 dec 2021

Sista ansökningsdag 13 augusti 2021

Region

Nationell

Kurslängd

Terminskurs

Ansökan är stängd

Om kursen

Under kursen får du träffa gästföreläsare, kursledare och andra deltagare. Det ingår även en projektperiod där du får omsätta dina kunskaper i verkligheten genom ett eget projekt. Ditt projekt kan med fördel vara något som du redan innan har tänkt eller önskat kunna genomföra.

Att utveckla sitt ledarskap och att få leda både sig själv och andra är en central del av projektledning och så även i denna utbildning. Folkhögskolan arbetar i nära kontakt med Scouterna där erfarenheten och kunskapen om ledarskap och projektledning är stor.

I utbildningen får du lära dig mer om dig själv samt om dina och andras beteenden, vilket är en bra grund till personlig utveckling och ett gott ledarskap. Kursboken och kursinnehållet är anpassade efter IPMA/PMI-krav så kursen kan vara ett första steg mot en internationellt accepterad certifiering. Du kommer att ta del av innehållet genom föreläsningar, workshops samt webbaserade lektioner.

När du är klar med kursen kommer du att ha provat nya verktyg och metoder i ett eget projekt, samt reflekterat över ditt arbete och tagit del av andras lärdomar.

Under hösten träffas vi två gånger på Scouternas folkhögskola i Örnsberg, Stockholm.

Träff 1: 26-27 augusti. Lära känna varandra och skapa grupper.

Träff 2: 16-17 december. Redovisningar av era projekt.

Däremellan gör du digitala lektioner och gruppuppgifter tillsammans med din patrull och fokuserar sedan på ditt projekt.


Läs mer om kursen

Kostnader

1000 :-

SEK

Ansökan

Ansökan öppnar:
2021-03-15

Sista datum för ansökan till kursen:
2021-08-13

Kursansvarig

Cecilia Wesslén

Kursutvecklare och kursansvarig

cecilia.wesslen@scouterna.se 0720706944

Cecilia är kursansvarig på Scouternas folkhögskola för kurserna Ledarskap för hållbarhet och Projektledning. Cecilia är också kursutvecklare för långa särskilda kurser och ansvarig för folkhögskolans fokusområde Hållbarhet.