Scoutledarutbildning

Utbildning för Utbildare, Sydost

Utbildning för utbildare förmedlar kunskaper som hjälper dig att utvecklas som utbildare inom Scouterna och syftar inte till att utbilda inom en specifik utbildning. Genom utbildningen blir du ackrediterad utbildare, vilket säkerställer kvalitet och utveckling av våra utbildningar.

13 sep 2024 - 27 okt 2024

Sista ansökningsdag är 17 augusti 2024

Region

Nationell

Kurslängd

Flera tillfällen

Ansök nu

Om kursen

Utbildningen syftar till att ge dig som deltagande utbildare kunskaper om Scouternas syn på lärande, hur vi lär ut, hur vi leder kurs samt tränar oss i att hålla kurspass. Detta i de fyra kursblocken: Lära in, Lära ut, Genomföra kurspass samt Leda kurs.

Målgrupp och deltagande


Utbildning för utbildare riktar sig till dig som utbildare som varit med i kursteam och hållit minst en kursomgång inom någon av utbildningarna på Ledarskapsön.

Inom utbildningen är deltagarnas egna erfarenheter av att utbilda en viktig tillgång som bidrar till och utgör en del av innehållet. Att deltagarna också är aktiva i eller håller på att starta upp ett team gör att lärdomar från Utbildning för utbildare direkt kan omsättas i praktik.

Under första kurshelg får du som deltagare till dig kunskaper och teorier om att utbilda. Kunskaper som du sedan ska använda till att själv planera kurspass som ni sedan håller för varandra under andra kurshelgen.

Upplägg och kursplatser


Kurshelg 1: 13-15 september
Kurshelg 2: 25-27 oktober

Plats: Kronobergshed, en knapp mil norr om Alvesta. Läs mer om platsen här https://kronobergshed.com/

På hemsidan finns beskrivning hur du tar dig dit men bil. Kommer du med fjärrtåg tar du dig bäst till Alvesta och sedan buss till Grännaforsa alternativt tåg till Moheda och sedan buss till Grännaforsa men då i södergående riktning. Vi kan också hämta med bil om tiderna stämmer så hör av dig om offentliga transporter inte klaffar. Att promenera från Alvesta är också en möjlighet och det tar då cirka 2 timmar.

Ansökan och antagning


Välkommen med din ansökan. Alla ansökningar kommer att gås igenom av kursteamet och du får besked om du är antagen till kursen eller ej i god tid före kursstart.

Kring kostnader


Kurskostnaden är reducerad till 600 kronor. I den ingår inte resor till och från kurshelgerna.

Det finns möjlighet att söka pengar från Scouternas utbildningsfond för att täcka kostnader för och kopplade till kursomgången.


Läs mer om utbildningen

Adressuppgifter

Kronobergshed
Kronobergshed

Kronobergshed
34263 Alvesta

Kostnader

600 :-

Deltagaravgift

Ansökan

Ansökan öppnar:
2024-03-10

Sista datum för ansökan till kursen:
2024-08-17

Ansök nu

Kursansvarig