Scoutledarutbildning

Leda Scouting i korthet, digital

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i scouterna innebär. Leda scouting i korthet är 6 timmar och fokus på att skapa verksamhet och ger dig förståelse för vad som gör scouting till scouting, kunskap om hur du planerar ett möte, förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär samt hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap.

Region

Stockholm

Ansökan är stängd

Om kursen

Kursbeskrivning


Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare, inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning eller behöver en uppfräschning och ny inspiration.

Utbildningen ger dig:
– Förståelse för vad som gör scouting till scouting
– Kunskap om hur du planerar ett möte
– Förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap

…och möjlighet att utbyta erfarenheter med ledare från andra kårer

Utrustning


Internetansluten dator, surfplatta eller telefon. En dator är nog bäst så att du ser bilderna ordentligt.

Med tanke spridning av coronaviruset hålls kursen online på Zoom. Du kommer att få träffa våra livs levande utbildare och dina kurskamrater där. Kursinnehållet är det samma som på en vanlig Leda Scouting-kurs, vi blandar kurspass och diskussioner och kommer att ta hjälp av några digitala hjälpmedel.

Introduktion till Zoom


För dig som behöver så kommer vi erbjuda en ”testa att anslut”-session på 30 min, innan kursen startar. Där vi vill be alla som inte tidigare använt Zoom att testa att logga in för att ge möjlighet att lösa eventuella problem innan kursen börjar.

Målgrupp


Ledare, Utmanare och Rovers från alla scoutkårer i hela landet är varmt välkomna till denna kurs!

Datum


Kursen är fördelad på två kvällar:
4 maj kl. 18-21
6 maj kl 18-21

I priset ingår boken ”Ledaren – gör dej redo”, som skickas med post efter kursen.
Läs mer om kursen

Kostnader

250 :-

Deltagaravgift

Ansökan

Anmälan öppnar:
2021-02-01

Sista datum för ansökan till kursen:
2021-04-25

Kursansvarig