Scoutledarutbildning

Utbildning för Utbildare, Norr

Välkommen till Utbildning för Utbildare! Hösten 2021 hålls kurs preliminärt i Sundsvallstrakten. Här får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter som utbildare så att du kan hålla kurser av hög kvalitet på ett säkert och roligt sätt. Du får under kurspass diskutera och fördjupa dig i scoutrörelsens syn på pedagogik och ledarskap, bli trygg med våra metoder och lära dig att genomföra en utbildning från start till mål. Utbildningen leder till en ackreditering som utbildare inom Scouterna.

25 sep 2021 - 14 nov 2021

Sista ansökningsdag 11 september 2021

Region

Nationell

Kurslängd

Flera tillfällen

Ansökan är stängd

Om kursen

Omfattning och upplägg


Utbildningen omfattar två kurshelger med hemuppgifter mellan. Vi kommer samlas fredag kväll och avsluta tidigt på söndag eftermiddag. Hemuppgiften genomförs i grupp och kommer gå ut på att planera ett kurspass som genomförs inför de andra deltagarna under andra helgen.

Helg 1: Preliminärt Sundsvallstrakten 25-26 september
Helg 2: Preliminärt Sundsvallstrakten 13-14 november
(Vi får uppdatera informationen om/när vi bokat plats)

Målgrupp och förkunskapskrav


Kursen riktar sig till dig som är aktiv utbildare. Det är ett krav att du är medlem i ett kursteam och har varit med som utbildare under minst en av Scouternas Folkhögskolas ledarutbildningar.

Ansökan


Välkommen med din ansökan på länken ovan. Samtliga ansökningar kommer att gås igenom av kursledningen och du får besked om huruvida du är antagen till kursen eller ej i god tid före kursstart.
De som blir antagna till kursen får ett utskick via e-post med mer information om plats, utrustning m.m. för första kurshelgen i samband med antagning.

Smittskyddsarbete


Vi följer löpande aktuella rekommendationer för skydd mot Covid-19-smitta. Den här kursen genomförs pga årstiden delvis inomhus, men vi håller oss i rymliga lokaler (i förhållande till antal deltagare) för att kunna hålla bra avstånd. Vi håller god handhygien, och känner du dig krasslig stannar du förstås hemma.
Läs mer om kursen

Deltagare

Max antal deltagare:
20 st

Kostnader

400 :-

Deltagaravgift

Ansökan

Ansökan öppnar:
2021-08-01

Sista datum för ansökan till kursen:
2021-09-11

Kursansvarig

Linnea Hansson Henne

linnea.hansson.henne@scouterna.se