Scoutledarutbildning

Kajakhajk för Äventyrare & Utmanare

Kajakhajken är en möjlighet för dig som Äventyrare eller Utmanare att uppleva äventyr och utvecklas som paddlare! Tillsammans med scouter från andra scoutkårer kommer du att få vara med på en tvådagars kajakpaddling med scoutledare som utbildats utifrån Svenska kanotförbundets utbildningsnorm Paddelpasset.

20 aug 2021 - 22 aug 2021

Sista ansökningsdag är 21 juni 2021

Region

Nationell

Kurslängd

En helg

Ansök nu

Om kursen

Förutom allt det där mysiga, roliga och spännande en vanlig hajk brukar innebära får du chansen att utveckla dina färdigheter i kajakpaddling. Till din hjälp har du nyutbildade kanotledare från Scouternas folkhögskola och deras handledare.

Var


Mon, S:t Annas skärgård, Östergötland

När


fredag 2020-08-20 – söndag 2020-08-22

Notera att din ansökan inte automatiskt innebär att du får en plats på hajken. Efter sista ansökningsdatum får du ett mejl med information om ditt deltagande.

Scouternas folkhögskola arrangerar hajken som en del av utbildningen Friluftsledarkurs Kajak riktad till scoutledare. Våra friluftsledarkurser syftar till att utveckla och bredda friluftslivet inom Scouterna, genom att erbjuda scoutledare möjligheten till utbildning i såväl friluftsledarskap som tekniska färdigheter i olika färdsätt. Kajakhajken är den sista av tre utbildningsdelar – en slags praktik där scoutledarna (kursdeltagarna) får pröva sina friluftslivs- och kajakledarkunskaper från tidigare kursdelar med handledning av erfarna kursledare.


Läs mer om kursen

Antal deltagare

Max antal deltagare:
32 st

Lägsta ålder för deltagare:
12 år

Högsta ålder för deltagare:
19 år

Kostnader

500 :-

Utrustning för paddling (kajak, paddel, flytväst) Mat och ev. kostnad för övrig utrustning ingår ej.

Ansökan

Anmälan öppnar:
2021-06-07

Sista datum för ansökan till kursen:
2021-06-21

Ansök nu

Kursansvarig