Profilutbildningar

Projektledning våren 2022

Som deltagare på den här utbildningen kommer du att lära dig att planera, genomföra och utvärdera ett projekt på ett strukturerat sätt. Vare sig du är aktiv inom föreningsliv, studentliv, idéburna organisationer eller som social entreprenör kommer du få verktyg och metoder för att leda och utvärdera projekt.

24 jan 2022 - 27 maj 2022

Sista ansökningsdag 9 januari 2022

Region

Nationell

Kurslängd

En termin

Ansökan är stängd

Om kursen

Under kursen får du träffa gästföreläsare, kursledare och andra deltagare. Det ingår även en projektperiod där du får omsätta dina kunskaper i verkligheten genom ett eget projekt. Ditt projekt kan med fördel vara något som du redan innan har tänkt eller önskat kunna genomföra.

Att utveckla sitt ledarskap och att få leda både sig själv och andra är en central del av projektledning och så även i denna utbildning. Folkhögskolan arbetar i nära kontakt med Scouterna där erfarenheten och kunskapen om ledarskap och projektledning är stor.

I utbildningen får du lära dig mer om dig själv samt om dina och andras beteenden, vilket är en bra grund till personlig utveckling och ett gott ledarskap. Kursboken och kursinnehållet är anpassade efter IPMA/PMI-krav så kursen kan vara ett första steg mot en internationellt accepterad certifiering. Du kommer att ta del av innehållet genom föreläsningar, workshops samt webbaserade lektioner.

När du är klar med kursen kommer du att ha provat nya verktyg och metoder i ett eget projekt, samt reflekterat över ditt arbete och tagit del av andras lärdomar.

Kursen är på heltid. Eftersom du läser på distans, så kan du lägga upp tiden själv, men vi räknar med att du kan lägga ca 20 h i veckan på kursen. Vissa moment är styrda av oss eller din grupp. Som studerande på folkhögskola har du sportlov, påsklov och är ledig alla röda dagar. Under terminen träffas vi gemensamt både i Zoom och på Scouternas folkhögskola i Örnsberg, Stockholm.

Träff 1: 27-28 januari. Vi lär känna varandra och skapar grupper. OBS! Flyttat till Zoom!
Träff 2: 14-15 mars. Vi ses för kurspass om bland annat projektplaner. Nytt datum för den fysiska träffen!
Träff 3: 16 maj. Kurspass om effektmätning och projektrapporter. Zoom.
Träff 4: 24-25 maj. Redovisningar av era projekt samt avslutning. Fysisk träff.

Däremellan gör du digitala lektioner och gruppuppgifter tillsammans med din patrull och fokuserar sedan på ditt projekt.

Tyvärr har vi inget internat och kan inte erbjuda något boende. Vi rekommenderar att du arrangerar ditt eget boende i Stockholm så tidigt som möjligt. Skolan ligger i södra Stockholm, nära Örnsbergs tunnelbanestation.


Läs mer om utbildningen

Kostnader

1000 :-

SEK

Ansökan

Ansökan öppnar:
2021-09-15

Sista datum för ansökan till kursen:
2022-01-09

Kursansvarig

Thérèse Syk

Lärare på Allmän kurs samt kursansvarig

therese.syk@scouterna.se 0720701571

Thérèse är lärare i svenska samt ledarskap och organisation på Allmän kurs på Scouternas folkhögskola. Dessutom är Thérèse kursansvarig och kursledare på kursen Projektledning.