Ny podd! Samtal om hållbarhet

30 maj, 2022

Ny podd! Samtal om hållbarhet

Deltagarna på Ledarskap för hållbarhet 21/22 har under den senaste månaden skapat en podd om hållbarhet, Agenda 2030 och framtiden. Deltagarna har intervjuat personer från alla delar av samhället: civilsamhället, näringslivet och offentlig sektor. Nedan kan du ta del av alla avsnitt i sin helhet.

Vår förhoppning är att vi på detta vis har inspirera andra till att ta upp samtal om hållbarhet hemma eller på jobbet, oavsett vart du bor eller inom vilken bransch som du är aktiv. Hållbarhet är något som berör oss alla och handlar om både sociala, miljömässiga och ekonomiska frågor.

Avsnitt 1: Återbruk och klimatpåverkan
Avsnittet går in på hur man kan återbruka varor istället för att slänga. Sista delen går in mer i detalj på hur man kan minska klimatpåverkan som individ mer i det dagliga livet.

Avsnitt 2: Hållbar i den lokala scoutverksamheten
I det här avsnittet pratar Fanny och Petra om hållbarhet i scoutkårer och i scoutverksamheten. Hur ser hållbarhet ut i scouterna? Hur var det att jobba med hållbar scoutkår-certifikatet och få en miljömärkning till kåren? Det är några frågor som tas upp i det här avsnittet.

Avsnitt 3: Fint och färdigt bygg
Här intervjuar Carl Melander chefen Jon för Fint och färdigt bygg. Carl frågar om hållbarhet inom företaget. Företaget är baserat i Stockholm.

Avsnitt 4: Kunskap för hållbarhet
I det här avsnittet får du lyssna till ett samtal med Maria Fischer och Sofia Holm som är lärare på Hagabergs folkhögskola i Södertälje. De är lärare på Allmän kurs med inriktning global och fokus på hållbarhetsfrågor. Vi pratar bland annat om hur tanken på hållbarhet ser ut i olika generationer, förr och nu, hopplöshet eller framtidstro? Podden innehåller personliga ställningstaganden för hållbarhet och utbildningens fokus.

Tack!
Stort tack till alla gäster som har medverkat och våra deltagare som har intervjuat dem. Poddens jingle är skapad av Fanny Svarvar, en av våra deltagare.