Stjärnglans på Utbildardagarna!

22 februari, 2024

Stjärnglans på Utbildardagarna!

Utbildardagarna är en helg då alla utbildare inom Scouterna bjuds in för att inspireras, utvecklas och skapa nätverk. Du som ännu inte är utbildare men skulle vilja bli, är också varmt välkommen.

Utbildardagarnas underrubrik ”Från oklart till stjärnklart” kommer från att vi ser alla utbildare som våra stjärnor som lyser upp kursdeltagares led i sitt framtida ledarskap. En annan stjärna som också kommer och lyser upp för oss är Andreas Magnusson.

Andreas är en ung klimataktivist, moderator och föreläsare engagerad i Fridays For Future och anställd som projektledare för musik- och kulturprojektet Climate Live Sweden. Han har bred erfarenhet kring klimat- och hållbarhetsfrågorna genom sitt utbredda engagemang under de senaste sex åren.

I våras belönades Andreas med Kompassrosstipendiet av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap för sitt ledarskap och engagemang för att göra klimatfrågorna mer greppbara. Han är en väl anlitad moderator, konferencier och föreläsare
där han med storytelling och ungas delaktighet i fokus, ger verktyg och inspiration för hur vi kan påverka vår omgivning till att prata och reflektera mer kring en av vår tids viktigaste frågor – klimatet.

“Jag kommer prata om allt det vi människor älskar att lyssna till. De personliga berättelserna om livsödena, engagemangen och ledarskapet. Jag ska prata värderingar som drivkraft, klimatengagemang, inkludering av unga och
en hel del om denna så ofta, horribla världen och om storytelling.”

Välkommen till Scouternas folkhögskola och Utbildardagarna Andreas!