Kursbeskrivning

Välkommen till Leda Väst digital – en helg med mersmak!

Välkomna tillbaka till Leda Väst. Vi hade länge siktet inställt på att kunna genomföra denna kurshelg på plats på Flämslätt, men som det ser ut nu går inte det så vi ställer därför om kör helt DIGITALT! Bra va?!
Se detta som en perfekt helg att träffa hela ledargänget (digitalt) i kåren eller distriktet och delta på olika eller gemensamma kurser och umgås där emellan på våra digitala mingel samt prata med nya och gamla ledarkompisar. Nu behöver ni inte ens resa dit!

Många kurspass är helt nya och några är en utveckling från förra året. Vi fick tyvärr ta bort Leda Avdelning och några kurser men vi har också satt in helt NYA istället så helgen blir inte sämre bara lite annorlunda!

Arrangör:

Team Leda Väst med stöd av Scouternas Folkhögskola, Regionala Utbildningsgruppen Väst, Västbodal Scoutdistrikt, Göteborgs Scoutditrikt, Västgöta Scoutdistrikt, Hallands Scoutdistrikt, Skaraborgs Scoutdistrikt, Sensus och Västra Kansliet. Västbodal Scoutdistrikt står som ekonomisk arrangör i överenskommelse med övriga.

När:

Lördag den  6 februari 2021 kl 09:00 med info och invigning. Var där!
Kurshelgen startar!

Vi har 3 kurspass denna dag som håller på till 17:30 inkl raster, se till att boka in dig på alla 3!

Söndag den 7 februari 2021 kl 09.30 till 15:30 inkl raster. Söndagen innehåller 2 kurspass och avslutning.

Möjlighet finns här att stanna och planera på tex kår eller distriktsnivå i ett eget grupprum. Hör av er om ni önskar det vid anmälan!

 

Var:

Digitalt via ZOOM från Sensus

Anmälan:

Ni som anmält er till Den tänkta kursen på Flämslätt går in och uppdaterar er anmälan.

Övriga anmäler sig som vanligt på länken till scoutnet!

OBS! anmälan ger inte automatiskt plats på en kurs. Anmälningsbekräftelse skickas ut innan kurshelgen så fort vi kan, var därför noga med att ange korrekt e-postadress i anmälan!

Helgen är uppdelad i fem kurspass á 2h plus tid för mingel och egen mat och kaffepaus!

Kurser kan gå över 1, 2, 3 eller 4 pass, vilket som gäller anges i kurskatalogen nedan. Var noga med att kontrollera när dina valda kurser går så de inte krockar med varandra. Det går nämligen att anmäla sig dubbelt så håll koll själv! Du kan bara delta på en kurs per pass.

Före kurshelgen kommer du få information om helgens program samt länk till alla kurser du är anmäld till och om det är något du behöver förbereda dig med.

Anmälan sker via Scoutnet.

Kursledare och arrangörer anmäler sig på samma sätt som deltagare. Vilken kurs eller funktion du har anges under Övrigt. Anmäl dig alltså till den kurs du skall hålla i också.

Åldersgräns:

Alla kurser på Leda Väst är avsedda för scoutledare i ålder utmanare och uppåt. Har du önskemål om annan ålders deltager hör av dig före anmälan.

Kursavgifter

Den totala kostnaden består av fyra delar:

Deltagaravgift: 100kr (för alla)

Ett unikt deltagarmärke utöver kursmärken och diplom ingår i helgen. Detta skickas ut efter genomförd kurshelg!

 

Kursavgift: Ingår i deltagaravgiften om inget annat anges.
Leda Scouting bok 200kr tex

Extra material på någon av våra pass kan tillkomma om man vill ha extra mycket material tex eller specialbok som i så fall beställs enligt kursledarnas instruktion.

 

Många kårer och distrikt subventionerar utbildningskostnader med allt eller delar, hör med dem!

Scouternas utbildningsfond:

Det finns möjlighet att söka ekonomiskt bidrag från Scouternas utbildningsfond. Mer information finner du under länken som finns längre ner.

Fakturering:

Kurserna faktureras. Ange fakturamottagare i anmälan.

Dig själv, kåren eller distriktet för deltagare och Regionala Utbildningsgruppen för kursteam och funktionärer.

Efteranmälan:

Går jättebra i mån av plats, en del kurser kan snabbt bli fullbokade dock. Tilläggskostnad 20 kr. Kontakta annalena.levin@scouterna.se vid önskemål

Avanmälan:

Avbokning från anmälan fram till 10 jan är möjlig utan kostnad.

För avbokning from 11 jan t o m fredag 29 jan faktureras 50 kr

För avbokning mellan 30 jan dec och 5 feb faktureras 100kr

Måste du avboka dig och vill slippa kostnader kan du hitta en ersättare som tar din plats. Dock måste du meddela detta så vi vet vem som kommer och det ska justeras i Scoutnet efter bekräftelse.

 

Schema:

Schema kurser, mingel och workshops (klicka på bilderna nedan):schema digital 2021 lördag schema digital 2021 söndag

OBSERVERA att Leda Kår fortsätter kvällen den 23/2 kl.18.20-21 samt heldag 14/3 och är ett måste för att kunna fullfölja utbildningen. Även dessa delar kommer vara digitala.