Leda scouting

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Jag blev otroligt inspirerad och så sugen på att hålla möten genom den här kursen. Så roligt att få ihop sammanhanget i vad scouting bygger på och vad vi som ledare ska/kan förmedla.

DELTAGARE
Leda scouting

Tre olika upplägg

Leda scouting ger dig möjlighet att välja format efter hur mycket tid du kan investera i utbildning just nu. Det viktigaste är att du går Leda scouting under ditt första år som ledare.
  • Leda scouting (12 tim). Ger möjlighet till att ”göra” scouting.
  • Leda scouting – i korthet (6 tim). Ger möjlighet till att förstå scouting.
  • Leda scouting distans (ca 6 tim) Kursen är webbaserad och består av tre delar med hemuppgifter mellan.

Leda scouting distans

Leda scouting distans går du på webben och du kan starta med en gång. Kursen består av 3 webbdelar som tar ca 45 min per del. Mellan delarna får du hemuppgifter som du med fördel gör i den scoutverksamhet där du är aktiv.

Om utbildningen

Målgrupp

Utbildningen Leda scouting riktar sig till dig som är ny som scoutledare. Den pasar extra bra att gå under ditt fösta år som scoutledare. Leda scouting är också bra för dig som vart aktiv ett bra tag inom scouterna och som vill uppdatera dig inom Scouternas program, vision, värderingar samt det lyssnande och stödjande ledarskapet.

 

Utbildningens syfte

Leda scouting är en utbildning som syftar till att ge dig kunskaper som gör att du känner dig ännu tryggare som scoutledare. Det gör vi genom att fokusera på hur du skapar verksamhet för dina scouter, tillsammans med dina scoutledarkollegor. Med hjälp av scoutmetodens delar får du träna på att planera och genomföra verksamhet.

Kursen syftar till att:
    • Ge förståelse för vad som gör scouting till scouting
    • Ge kunskap om hur en planerar ett möte
    • Ge förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap.

Kursplan & lärandemål

Kursplanen med lärandemål finns här som pdf.

Kontakt

Linnea Hansson Henne

Samordnare för utbildningsgrupper

linnea.hansson.henne@scouterna.se0768539457

Linnea samordnar arbetet inom Scouternas folkhögskolas ideella utbildningsgrupper, vars uppgift är att säkerställa att regionala- och nationella utbildningar för scouter och scoutledare genomförs runtom i landet.

Linnea samordnar arbetet inom Scouternas folkhögskolas ideella utbildningsgrupper, vars uppgift är att säkerställa att regionala- och nationella utbildningar för scouter och scoutledare genomförs runtom i landet.

Regionala utbildningsgrupperna

Kontakta den regionala utbildningsgruppen i din region om du har frågor om ett specifikt kurstillfälle eller det som rör en specifik utbildning. Du kan också kontakta dem om ni i kåren skulle vilja vara med och samarrangera en kursomgång.