Våra webbkurser

Header-webbkurser

I våra webbkurser ger vi dig möjlighet att utvecklas och hitta nya verktyg som gör dig trygg i rollen som ledare. Vi vill ge dig chansen at utveckla din förmåga och fylla på erfarenheter som scout och scoutledare, när det passar just dig.

Testa-Leda-scouting-distans-härLeda scouting distans

Leda scouting distans är en distansutbildning för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får också kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Upplägg: kursen består av tre kursdelar som du gör på webben. Mellan varje kursdel får du hemuppgifter att göra i din scoutverksamhet där du är aktiv. Kursen beräknas ta ca 6 timmar, fördelat under ca 3-4 veckor beroende på vad som passar dig.

Kostnad: Under sept-nov har vi ett lanseringspris på 160 kr för kursen.

Hur kommer jag igång: Kursen köper du direkt från oss här och du kan antingen betala direkt med swish eller kontokort. Din kår kan även köpa kursen till fler personer samtidigt och då få faktura på beloppet. Du kan starta kursen direkt efter genomfört köp.

Kursen är på svenska men finns även på engelska, se nedan.

BÖRJA KURSEN NU >>

Leading Scouting (Distance)

Leading Scouting (Distance) is a course in designed for you as a new leader in The Guides and Scouts of Sweden. The course consists of three digital parts (all in English) and three homework assignments (also in English). Each digital part of the course takes about 40-60 minutes to complete, depending on how quickly you choose to proceed through the course material.

Between the digital parts of the course you will be presented with assignments to work on. The assignments are designed to be performed in your Scout group, as part of the Scouting activity for which you are a Leader. The course will take you a total of about 6 hours to complete.

Price: Until Jan 31st we have a launch price of SEK 160 for the course.

How to get started

1. Go to our webbshop >>
2. Buy the course. You can pay with Swish or by credit card
3. You can start the course immediately after completing the purchase

If your Scout Unit would like to purchase the course for you and some of your Scout Leader colleagues, they can receive an invoice.

START THE COURSE NOW >>

Anpassat ledarskap – webbkurs

Kursen Anpassat ledarskap är en kurs för alla våra ledare inom Scouterna. Under kursen lär du dig anpassa ditt ledarskap så att det funkar bättre för barn och unga med till exempel ADHD eller autism.

Upplägg: Kursen består av en kursdel på webben, som tar dig ca 90 minuter.

Kostnad: Kursen har tagits fram av Scouterna i samarbete med Friluftsfrämjandet och kan just nu erbjudas kostnadsfritt tack vare det utvecklinsgstöd som kursen fått genom Postkodlotteriet.

Nivå: Kursen Anpassat ledarskap – webbkurs är en grundläggande utbildning för att lära dig anpassa ditt ledarskap så att det funkar bättre för barn och unga med till exempel ADHD eller autism. Vill du lära dig mer och fördjupa dina kunskaper finns kursen Anpassat ledarskap – fördjupning >>

BÖRJA KURSEN NU  >>

Trygga möten

Genom arbetet med Trygga Möten rustar Scouterna ledare för att våga agera mot mobbning, övergrepp och kränkningar. Trygga möten webbkurs är sedan 2013 obligatorisk föralla scoutledare.

I kursen får du lära dig hur du kan skapa en trygg miljö för barn och ungdomar, hur du kan förebygga övergrepp och hur du kan bete dig om du tror att någon far illa.

Upplägg: Kursen består av en kursdel på webben.

Kostnad: Kursen är kostnadsfri för alla scoutledare.

Nivå: Kursen är en grundläggande kurs inom hur vi skapar en trygg verksamhet för barn och unga inom Scouterna. Det finns massor av information och fördjupande material och träffar, att fördjupa sig i inom området Trygga möten >>

BÖRJA KURSEN NU >>