Leda Patrull – Väst (VT-20)

Leda Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som är äventyrarscout. Under kursen får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull. Detta genom att utveckla och fördjupa dig i vad som Läs mer »

Leda Scouting i korthet Malmö

Innehåll Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att Läs mer »

HÄNDER-SYD

  Händer-Syd är ett hantverksläger öppet för deltagare från 18 år och uppåt. Du bor i eget tält och hjälper bla. till att laga mat under lägertiden tillsammans med övriga kursdeltagare.   Vill du så finns det möjlighet att anmäla Läs mer »

Leda Avdelning Tvådelad VT 2020

Ledarutbildningen Leda avdelning – Tvådelad – är kursen för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för ledarteamet och avdelningen. Kursinnehåll • Kunskap i att planera verksamhet över hela terminen eller året utifrån Scouternas program. • Grundläggande kunskap Läs mer »

Leda Scouting på Gotland våren 2020

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du Läs mer »

Utbildartåget 2020

Skall du åka på Utbildardagarna 2020? Känns det långt till Halmstad? Se då till att spendera restiden på bästa sätt med oss på Utbildartåget! Prata utbildningar och scouting, träffa nya vänner, spela sällskapsspel, planera er nästa kurs… Allting kan hända Läs mer »

Leda Scouting i Hässleholm

Innehåll Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att Läs mer »

Leda kår (HT-20)

Leda kår är Scouternas kårledningsutbildning, specifikt framtagen för scoutkårens unika situation, där en organisation rik på kultur och traditioner möter en stor mångfald av ledare. Utbildningen fokuserar på kårens ledarskapsbehov – och att deltagaren lär sig mer om ledarskap och Läs mer »

Leda scouting kväll (HT-20)

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Leda scouting i korthet, kvällskurser. Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse Läs mer »

Ditt personliga ledarskap (HT-20)

Ditt personliga ledarskap är kursen för dig som är intresserad av personlig utveckling i förhållande till ditt scoutledarskap. Kursens fokus ligger på diskussion och reflektion kring frågor som: Vem är jag? Vem är jag in en patrull? Vem vill jag Läs mer »

Leda Scouting i Kallhäll 2020

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning. Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad Läs mer »

Redo för naturen övernattning Östra

Redo för naturen – Övernattning är en cirka 24 timmar lång kurs i grundläggande friluftsliv med övernattning i naturen. Kursen vänder sig till scouter och scoutledare och syftar till att introducera dej till att vara ute i naturen och tycka Läs mer »

Upplandskurserna 2020

Välkomna! Vi välkomnar alla scouter från utmanarålder och uppåt, såväl från Upplandsslättens scoutdistrikt som från övriga Sverige, till Upplandskurserna på Sigtuna folkhögskola. Var Precis som under 2019 har vi valt att förlägga kurshelgen på Sigtuna folkhögskola. Dit finns det goda kommunikationer Läs mer »

Redo för naturen – Övernattning Eskilstuna

Redo för naturen – Övernattning är en cirka 24 timmar lång kurs i grundläggande friluftsliv med övernattning i naturen. Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får lära dig friluftsliv genom att leva friluftsliv. Du Läs mer »

Redo för naturen – Dagstur Eskilstuna

Redo för naturen – Dagstur är en cirka 6 timmar lång kurs i grundläggande friluftsliv. Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får lära dig friluftsliv genom att leva friluftsliv. Du kommer bland annat få Läs mer »

Händer 2020

Hantverkslägret på Vässarö för dig som älskar att arbeta med händerna. Vi bygger upp vår lägerby där vi sover i tält och lagar vår egen mat. Under dagarna ägnar vi oss åt hantverk, men det finns även tid att se Läs mer »

Utbildarträff med brunch i VÄST

Utbildarträff med brunch Det här är en inbjudan till alla utbildningsintresserade scouter i Väst. Du som är aktiv utbildare och du som funderar på vad det innebär att bli utbildare i Scouternas folkhögskolas regi är hjärtligt välkommen! Du behöver inte Läs mer »

Utbildardagarna 2020

Scouternas folkhögskola är platsen för dig som vill vara med att utbilda Sveriges bästa ledare. Som vill vara med att bidra till att förbättra världen. Som utbildare på Scouternas folkhögskola, och inom vår utbildningsplattform Ledarskapsön, är du en central del Läs mer »

Leda Patrull Påsk 2020

Leda Patrull är en rolig och lärorik kurs för äventyrsscouter. Kursens syfte är: ● Ge upplevelser med kunskap, gemenskap och nya kompisar ● Ge kunskap om scoutings vision och individens möjligheter till att påverka sin omvärld ● Ge ett tillfälle Läs mer »

Utbildarträff i Skåne

Utbildarträff 8 januari 2020 Detta här är en inbjudan till både aktiva utbildare och den som vill börja utbilda, du som gått Utbildning för utbildare men inte börjat utbilda och för dig som har utbildat tidigare men haft en paus. Läs mer »

Äventyrskursen

Vargarnas Äventyrskurs är en årlig utbildning för framför allt scoutledare i vad vi kan kalla äventyrspedagogik, en klassisk metod inom scoutrörelsen. Äventyr i vår tappning kan betyda rollspel, skattjakter, eller helt enkelt en serie kluriga uppgifter som måste lösas inom Läs mer »

Vinterfjäll Del 1

Friluftsledarkurs vinterfjäll är en fördjupande utbildning i friluftsliv och ledarskap knutet till friluftslivet på fjället. Första veckan bygger på valda delar ur Fjällsäkerhetsrådets normer för Fjälledare i syfte att ge deltagaren den nödvändigaste kunskapen för vistelse i Fjällmiljö och ge Läs mer »

Sommarfjäll Del 2 (praktikvecka)

Andra fjällveckan, år 2, är genomförandevecka (ger 5 dagar praktik för Fjälledarutbildningen). Här genomförs den fjällhajk för äventyrar-/utmanarscouter som du tillsammans med de andra kursdeltagarna planerar efter genomförd Sommarfjäll Del 1. där du praktiskt får omsätta dina kunskaper. Här är Läs mer »

Scoutfrossan 2020

Scoutfrossan är tillbaka! Scoutfrossan är en kurshelg med både utbildningar och workshops som anordnas av Nordöstra Götalands scoutdistrikt tillsammans med Östra regionala utbildningsgruppen och Scouterna. Helgen är för scouter i Dacke, Norra smålands scoutdistrikt och Nordöstra Götalands scoutdistrikt. Utbildningar är Läs mer »

Leda Patrull Nyår

Leda patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år. På Leda patrull får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull. Du får möjlighet att utvecklas som ledare Läs mer »

Leda Patrull Jul

Leda patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år. På Leda patrull får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull. Du får möjlighet att utvecklas som ledare Läs mer »

Leda Kår Stockholm vår 2020

Nu erbjuder vi Leda Kår i Stockholm till våren också! Så innan ev. båtar hunnit i vattnet och vandringshajker skall vandras. Då är det dags att ta tag i ditt eget ledarskap med fokus på att leda andra ideella vuxna! Läs mer »

Leda scouting med Equmeniaprofil

Utbildningen Leda scouting gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. I leda scouting med Equmeniaprofil arbetar även med scouting på kristen grund. Leda scouting har Läs mer »

Leda scouting i korthet i Vällingby

Kursbeskrivning Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning. Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för Läs mer »

Leda scouting helg

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Leda Patrull

Leda Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som är äventyrarscout. Under kursen får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull. Du får möjlighet att utvecklas som ledare och får många Läs mer »

Leda avdelning

Leda avdelning är en spännande och utmanande utbildning för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för avdelningen och teamet Innehåll: Utbildningen ger dig : Kunskap i att planera verksamhet över hela terminen eller året utifrån Scouternas program. Läs mer »

Leda scouting i korthet – Göteborg

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Leda scouting helg – Väst

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Ditt personliga ledarskap (VT-20)

Ditt personliga ledarskap är kursen för dig som är intresserad av personlig utveckling i förhållande till ditt scoutledarskap. Kursens fokus ligger på diskussion och reflektion kring frågor som: Vem är jag? Vem är jag in en patrull? Vem vill jag Läs mer »

Leda scouting i korthet – Göteborg

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Växtkraft – Scrapbooking

Direktöversättning av ordet scrapbook är urklippsbok. Man klipper, klistrar och sätter in klistermärken, biljetter, dikter osv. Det är också vanligt att inom scrapbooking tillverkar egna kort samt adresslappar till presenter och julklappar. På det här kurspasset får du göra dina Läs mer »

Växtkraft – Surrning/Pionjärsarbete

På detta kurspass kommer du få lära dig mer om surrningar och lite olika pionjärsarbeten. Alltså hur man tex kan bygga en stege eller göra ett nät. Kursen hålls på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg växtkraft. Deltagare från andra distrikt är så Läs mer »

Växtkraft – Tenntrådsarmband

På den här kursen får du praktiskt tillfälle att lära dig om hur du gör tenntrådsarmband. Material till 1 armband ingår i kursen. Kursen hålls på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg växtkraft. Deltagare från andra distrikt är så klart välkomna att anmäla Läs mer »

Växtkraft-Schiffer

Här är kurspasset för dig som vill lära dig mer om hur man gör schiffer. Vad behöver man tänka på osv. Kursen hålls på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg växtkraft. Deltagare från andra distrikt är så klart välkomna att anmäla sig. Kursen Läs mer »

Växtkraft – Ljusspårsmaterial

För att lägga ett ljusspår behövs det några ljuskällor. På det här passet får du tillverka några ljuskällor som du senare kan använda på dina framtida ljusspår. Ta gärna med en glasburk, tetror, konservburkar som du kan använda under kurspasset. Läs mer »

Växtkraft-Ringsmide

Här får du lära dig grunderna till hur man gör ringsmide. Ringar som sätts ihop och blir till tex armband. Tag med plattång om du har. Material finns på plats. Priset räknas ut på plats och betalas av deltagaren. Kursledare: Läs mer »

Växtkraft-Allmän brandskyddsutbildning

Är stugan som scouterna ska övernatta i säker? Finns rätt utrustning? Fungerar den? Vilka rutiner finns? Vad gör vi OM det händer? Detta kommer vi att gå igenom med teori och för att sedan avsluta med praktik ute, där vi Läs mer »

Växtkraft-Ukulele

Här får du lära dig några grundläggande ackord och ett knippe käcka sånger till avdelningens sångstund eller lägerbål. Vill du beställa ukulele så tag kontakt med oss kursledare så ordnar vi det och tar med till kursen. Kursledare Gitten Abramsson Läs mer »

Växtkraft – Information om Scouternas kursutbud

Under detta kurspass informerar vi om vilka kurser som finns inom scouterna. Vart man anmäler sig och hur man ska hitta kurserna. Kursen hålls den 15/11 kl 18.30-21 Kursen ingår i Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Deltagare från andra distrikt får Läs mer »

Leda scouting i korthet i Huddinge / Växtkraft

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning. Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett Läs mer »

Leda Scouting södra januari 2020

Innehåll Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att Läs mer »

Leda Kår -start på Leda Väst

Leda kår är Scouternas kårledningsutbildning, specifikt framtagen för scoutkårens unika situation, där en organisation rik på kultur och traditioner möter en stor mångfald av ledare. Utbildningen fokuserar på kårens ledarskapsbehov – och att deltagaren lär sig mer om ledarskap och Läs mer »

Leda Scouting i korthet -Flämslätt

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.    Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Storpatrullsmöte Leda Avdelning – NYTT, NYTT DATUM!

På storpatrullsmötet träffas alla som är med i ett Leda Avdelningsteam, som är intresserade av att vara med i ett team eller har relevant erfarenhet och bra saker att bidra med. Kvällen kommer att handla om hur vi tillsammans kan Läs mer »

Treklöver Gilwell Norden (Treklöver-Gilwell Nordic) Summer 2020

Decription   Is it time to enliven Scouting? Is it time to look deeper into why you are a Scout leader? Are you a trainer, unit leader or have other roles in the Scout movement and would like to have Läs mer »

Treklöver Gilwell Tre vatten

Är det dags för en nytändning? Eller är det dags för en fördjupning i varför du är scout?   Är du utbildare, kårfunktionär, ledare på avdelning eller på andra uppdrag i rörelsen och funderar inte längre på varför du gör Läs mer »

Leda Scouting i korthet – Bjärke

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Leda scouting i korthet. Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för Läs mer »

Ditt personliga ledarskap – Stockholm 19/20 – inställd

Den här kursen är tyvärr inställd. Vi hänvisar till motsvarande kurs i Region Syd, som går på delvis samma datum   Kursbeskrivning Ditt personliga ledarskap är kursen för dig som är intresserad av personlig utveckling i förhållande till ditt scoutledarskap. Läs mer »

Leda Väst- Flämslätt 2020

Välkommen till Leda Väst – en helg med mersmak och många kurser! Se detta som en perfekt helg att samla hela ledargänget i kåren eller distriktet och gå på olika eller gemensamma kurser och umgås där emellan samt träffa nya Läs mer »

Leda Patrull – Sörmland

PDF att skriva ut och sätta upp på anslagstavlan Leda Patrull i Sörmland, Skottvång Leda Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som är äventyrarscout. Under kursen får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga Läs mer »

Fjälläger

Den 5-10 juli har du som är äventyrare och utmanare chansen att upptäcka Jämtlandsfjällen tillsammans med andra scouter i landet. Mullfjällsstugan kommer vara basläger och därifrån kommer vi att gå äventyr på fjällen runt omkring. Vi att tälta på fjället Läs mer »

Patrullklaffen – Leda Patrull i Dalarna

Ledarutbildning Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år. Innehåll På ledarutbildning Patrull får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull. Du får möjlighet att Läs mer »

Leda scouting i korthet i Huskvarna

Välkommen till en grundläggande ledarutbildning för dig som är utmanare och sugen på att ta ett större ledaransvar, för dig som är ny i scouterna eller som var scout för några år sedan och nu kommit tillbaka och vill veta Läs mer »

Leda scouting i korthet på arabiska

Välkommen till en grundläggande ledarutbildning för dig som är utmanare och sugen på att ta ett större ledaransvar, för dig som är ny i scouterna eller som var scout för några år sedan och nu kommit tillbaka och vill veta Läs mer »

Leda scouting i korthet i Linköping

Välkommen till en grundläggande ledarutbildning för dig som är utmanare och sugen på att ta ett större ledaransvar, för dig som är ny i scouterna eller som var scout för några år sedan och nu kommit tillbaka och vill veta Läs mer »

Leda patrull Östra

En upplevelsekurs för äventyrarscouter. Leda Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år. Här får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull. Du utvecklas som Läs mer »

Anpassat ledarskap – webbkurs

Välkommen till Anpassat ledarskap – webbkurs Här lär du dig anpassa ditt ledarskap så att det funkar bättre för barn och unga med till exempel ADHD eller autism. I kursen ingår metoder som underlättar för alla i gruppen, både ledare Läs mer »

Utbildarträff med brunch för Utbildare i Väst.

Utbildarträff med brunch Det här är en inbjudan till både aktiva utbildare och den som vill börja utbilda,du som gått Utbildning för utbildare men inte börjat utbilda och för dig som har utbildat tidigare  men haft en paus. Träffen kommer att innehålla: Läs mer »

Leda Patrull – Norrbotten 2019

Äntligen! PDF att skriva ut och sätta upp på anslagstavlan För första gången någonsin erbjuder vi nu kursen Leda Patrull i vår Norra region!   Leda patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst Läs mer »

Leda Scouting – Norrbotten 2019

PDF att skriva ut och sätta upp på anslagstavlan  Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Läs mer »

Leda kår – Skultuna (Västmanland)

Utbildningen Leda kår fortsätter din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll gentemot andra ledare. Här lär du dig om en organisation rik på kultur och traditioner möter en stor mångfald av ledare. Utbildningen fokuserar på kårens ledarskapsbehov Läs mer »

RUT – Regional Utbildarträff Mitt/Norr – INSTÄLLD

PÅ GRUND AV FÅR FÅ ANMÄLDA SÅ HAR VI VARIT TVUNGNA ATT STÄLLA IN DENNA TRÄFF. PLANEN ÄR ATT GENOMFÖRA DEN VID ETT SENARE TILLFÄLLE, VÄLKOMMEN DÅ!   RUT – några avdrag och många tillägg.  Äntligen träffas vi utbildare som Läs mer »

Utbildning för utbildare, Stockholm

Under hösten kommer det att gå en utbildning för utbildare i stockholmstrakten. Här får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter som utbildare så att du kan hålla kurser av hög kvalitet på ett säkert och roligt sätt. Du Läs mer »

Leda scouting i korthet- Kalmar

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på ön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du vill utvecklas. Leda scouting har Läs mer »

Leda Scouting – Katrineholm (Södermanland)

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på ön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du vill utvecklas. Leda scouting har Läs mer »

Leda scouting – med nykter touch

Leda Scouting med nykter touch är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning. Kursen består av teori, praktiska övningar och många tillfällen att uppleva scouting. Utbildningen ger Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om Läs mer »

Ditt personliga ledarskap södra 2020

Ditt personliga ledarskap är kursen för dig som är intresserad av personlig utveckling i förhållande till ditt scoutledarskap. Oavsett om du är ny som ledare eller har varit inom rörelsen länge så är det här en kurs för dig som Läs mer »

Leda Scouting i korthet i Södra i Hässleholm 2019

Innehåll Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att Läs mer »

Leda Scouting i korthet i Brysselkål2019

Innehåll Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att Läs mer »

Leda Kår Södra 2019

Nu erbjuder vi leda kår i Södra regionen ! Leda kår är Scouternas kårledningsutbildning, specifikt framtagen för scoutkårens unika situation, där en organisation rik på kultur och traditioner möter en stor mångfald av ledare. Utbildningen fokuserar på kårens ledarskapsbehov – Läs mer »

Leda Patrull Hajken våren 2020 södra

Ledar Patrull är en rolig och lärorik kurs för äventyrsscouter. Kursen är till för att kårerna ska få väl fungerande patruller på sin avdelning samt för att ge äventyrsscouterna sin första ledarskapsutbildning. Vi repeterar grundstenarna i scouting, pratar om ledarskap och patrulledarens Läs mer »

Leda Patrull våren 2020 södra

Ledar Patrull är en rolig och lärorik kurs för äventyrsscouter. Kursen är till för att kårerna ska få väl fungerande patruller på sin avdelning samt för att ge äventyrsscouterna sin första ledarskapsutbildning. Vi repeterar grundstenarna i scouting, pratar om ledarskap och patrulledarens Läs mer »

Rättvikskurserna 2020

Välkommen till Rättvikskurserna – en fullmatad helg med många kurser och utbildningar! Över 150 deltagare och utbildare i en gnistrande vacker miljö. Arrangör Dalarnas scoutdistrikt med stöd av Scouternas Folkhögskola och Sensus. När Fredag den 17 januari kl 20:00 Samling Läs mer »

Superseptember!

Hösten 2019 erbjuder ledarutbildarna i Stockholm en hel flora av Leda Scoutingkurser med olika upplägg, norr, söder, öster och väster om stan, jämna och ojämna veckor, på helger och vardagar. Vi vill nå ut till så många nya och gamla Läs mer »

Leda Scouting i korthet, Saltsjö-Boo

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du Läs mer »

Leda Scouting i Spånga hösten 2019

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du Läs mer »

Leda Scouting i korthet på Lidingö

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du Läs mer »

Leda Kår Stockholm hösten 2019

Kursbeskrivning Nu erbjuder vi Leda Kår i Stockholm till hösten! Så när höstmörkret kommit, alla avdelningar är på rull och ev. båtar kanske är uppe. Då är det dags att ta tag i ditt eget ledarskap med fokus på att Läs mer »

Redo för naturen – Dagstur Eskilstuna – INSTÄLLD

Under våren kommer det att finnas möjlighet att gå Redo för Naturen i Eskilstuna.   Redo för naturen – Dagstur är en cirka 6 timmar lång kurs i grundläggande friluftsliv. Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen Läs mer »

Leda avdelning – start på Leda Väst

  Leda avdelning är en spännande och utmanande utbildning för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för avdelningen och teamet Innehåll: Utbildningen ger dig : Kunskap i att planera verksamhet över hela terminen eller året utifrån Scouternas Läs mer »

Leda Patrull Södra Hösten 2019

Ledar Patrull är en rolig och lärorik kurs för äventyrsscouter. Kursen är till för att kårerna ska få väl fungerande patruller på sin avdelning samt för att ge äventyrsscouterna sin första ledarskapsutbildning. Vi repeterar grundstenarna i scouting, pratar om ledarskap och patrulledarens Läs mer »

Leda Scouting i korthet hösten 2019 Södra

Innehåll Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att Läs mer »

Friluftsledarkurs kajaks sommarhajk för Äventyrare och Utmanare 2019

Kajakäventyr i skärgården I sommar har du som är Äventyrare eller Utmanare chans att uppleva äventyret genom att paddla havskajak – du kommer glida fram ljudlöst mellan öarna och upptäcka djur- och naturliv från ett helt nytt perspektiv. Vad? Tillsammans Läs mer »

Leda scouting – Skultuna (Västmanland)

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du Läs mer »

Leda scouting i korthet – Väring

Kursbeskrivning Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap Läs mer »

SjöLU september 2019

SjöLU är en helglång inspirationskurs i roligt och säkert program på sjö och vatten. Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får prova på olika programpass. Du kommer bland annat få kunskaper om hur man Läs mer »

Kurspass på Prisma – Equmenias nationella scoutläger

Välkommen att gå en kurs under Prisma!   Equmenia strävar efter att utbilda sina ledare för att kunna erbjuda ännu bättre verksamhet. Under Prisma kommer det därför att finnas möjlighet fördjupa sig i inom olika aspekter av sitt scoutledarskap.   Läs mer »

Redo för naturen dagstur i Linköping

Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får lära dig friluftsliv genom att leva friluftsliv. Du kommer bland annat få kunskaper om hur man kan laga mat i naturen, hur en bra rastplats ser ut, Läs mer »

Wood Badge 100

WOOD BADGE 100 -Gemenskap, inspiration och påfyllnad Genom kursen Wood Badge 100 uppmärksammar vi scoututbildningarna TG, Gilwell och Treklöver och vad de har bidragit med genom åren.   Wood Badge 100 är en helg då vi umgås och firar, samtidigt Läs mer »

Wood Badge 100 – lokala träffar vecka 20

Vill du vara med och fira Wood Badge 100 år ”100 years of shaping leadership”? Lokala träffar under maj månad Runt om i världen uppmärksammas det att Wood Badge-utbildningen fyller 100 år 2019. I Sverige firar vi det bland annat Läs mer »

Working My Ticket (WMT)

Är det dags för en nytändning? Eller är det dags för en fördjupning i varför du är scout?   Är du utbildare, kårfunktionär, ledare på avdelning eller på andra uppdrag i rörelsen och funderar inte längre på varför du gör Läs mer »

Leda Scouting i korthet i Nykvarn

KURSEN ÄR INSTÄLLD PGA FÖR FÅ DELTAGARE Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna Läs mer »

Leda scouting, tre kvällar i Örebro

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du Läs mer »

Storpatrullsmöte LEDA PATRULL

MÖTET ÄR TYVÄRR INSTÄLLT PGA FÖR FÅ DELTAGARE   Nu kallar vi alla vuxna som är engagerade – eller vill engagera sig,  i någon av våra Leda Patrull-kurser till ett stormöte för att utbyta erfarenheter om bra övningar, hur vi Läs mer »

Test-kurs

Här testar vi hur det skulle funka att bädda in anmälningsformuläret direkt i kurskatalogen. Hur ser det ut, hur funkar det etc.   Obs! Du kan inte anmäla dig till kursen!!  

Anpassat ledarskap fördjupning

Kursbeskrivning Vi fungerar alla olika! Fördjupa din kunskap, dina perspektiv och verktyg kring hur du anpassar ledarskapet till barn och unga med adhd eller autism. I en tvådagarsutbildning byter vi erfarenheter och fyller på våra kunskaper kring hur vi fungerar Läs mer »

Leda scouting i korthet – Västgöta södra

Kursbeskrivning Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap Läs mer »

Leda Scouting i korthet Österåker

Leda Scouting i korthet i Österåker september 2019 Läs mer

Leda kår Del 2 – Uppsala

Avslutande kursdag Leda kår för dig som deltagit i kurshelg på Rättvik 2018, Rättvik 2019 eller Uppland 2019. Under kursdagen blir det redovisning av deltagarnas kårprojekt, kompletterande utbildning, diskussioner kring frågeställningar på kårerna samt redovisning från Scoutledningsträffen (f.d. distriktsordförandekonferensen) Kursdagen är obligatorisk Läs mer »

Leda kår Del 2 – Västerås

Avslutande kursdag Leda kår för dig som deltagit i kurshelg på Rättvik 2018, Rättvik 2019 eller Uppland 2019. Under kursdagen blir det redovisning av deltagarnas kårprojekt, kompletterande utbildning, diskussioner kring frågeställningar på kårerna samt redovisning från Scoutledningsträffen (f.d. distriktsordförandekonferensen) Kursdagen är obligatorisk Läs mer »

Leda scouting korthet för utmanare & rover i Östra

Leda scouting för dig som är utmanare & rover!   Utbildningen Leda scouting inleder din resa på ön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning Läs mer »

Leda Avdelning hösten 2019 södra

– en spännande och utmanande utbildning för dig som vill ta ett större ansvar för avdelningen och ledarteamet! Kursen är uppdelad på två helger, lördag-söndag, där kursdelarna är på kursgårdarna Sjöröd och Gamlegård i Torna Hällestad. Möjlighet kommer att finnas Läs mer »

Leda Scouting Danderyd maj 2019

KURSEN ÄR INSTÄLLD PGA FÖR FÅ DELTAGARE. I SEPTEMBER KOMMER FLER TILLFÄLLEN ATT GÅ LEDA SCOUTING I STOCKHOLMSTRAKTEN.   Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas Läs mer »

Leda Scouting i korthet – två kvällar på Värmdö

Kursbeskrivning Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning. Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för Läs mer »

Tredelad – på anrika Skatboet, Gilwell och Vindalsö 2019-2020

Ledarutbildningen Leda avdelning – Tredelad – är kursen för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för ledarteamet och avdelningen. Du får en utmanande och spännande utbildning som avslutas med en helg på Vindalsö med friluftsliv som huvudtema. Läs mer »

Leda scouting i korthet – Uppsala

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning. Leda scouting är i denna kortversion på sammanlagt 6 utbildningstimmar och huvudsakligen föreläsningar. Alternativet är en helgversion som inkluderar fler övningar Läs mer »

Kårutbildarmöte 28/3 2019

  Träffen för alla utbildningsansvariga och utbildningsintresserade i kårerna i Stockholmsregionen! Agenda: – Våra kurser – Vem skall gå kurs? – Hur anmäler man sig? – Önskningar och önskemål från er Vi träffas på kansliet i Örnsberg, Instrumentvägen 19, 18.30-20.00. Läs mer »

Kårutbildarmöte 19/3 2019

  Mötet är inställt pga inga anmälda deltagare.   Träffen för alla utbildningsansvariga och utbildningsintresserade i kårerna i Stockholmsregionen! Agenda: – Våra kurser – Vem skall gå kurs? – Hur anmäler man sig? – Önskningar och önskemål från er Vi Läs mer »

Leda scouting (Östersund) 6-7 april

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Leda Scouting i korthet med Equmeniaprofil

Leda Scouting i korthet är en intensiv, men rolig grundläggande scoutledarutbildning för dig som är utmanare och taggad att ta ett större ledaransvar, för dig som är ny i scouterna, som var scout för några år sedan och vill veta Läs mer »

Anpassat ledarskap – fördjupningsutbildning

Vi fungerar alla olika! Fördjupa din kunskap, dina perspektiv och verktyg kring hur du anpassar ledarskapet till barn och unga med adhd eller autism. I en 2 dagars utbildning byter vi erfarenheter och fyller på våra kunskaper kring hur vi Läs mer »

Leda Scouting södra oktober 2019

Innehåll Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att Läs mer »

Leda Scouting i korthet (Sundsvall, Alnö) 4 maj

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Leda Scouting (Sundsvall) 4 – 5 maj

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Kursens innehåll följer riktlinjerna från Scouternas Folkhögskola. Leda scouting är sammanlagt 12 utbildningstimmar. Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om Läs mer »

Leda för en hållbar värld – Ansökan stängd!

Leda för en hållbar värld är en kurs där du som utmanarscout utvecklar ditt ledarskap för att göra världen bättre. Kursen ges av Scouterna och Scouternas Folkhögskola tillsammans med Försvarsmakten. De utmaningar vi står inför, ekologiska, sociala och ekonomiska, är ofattbara. Läs mer »

Leda Patrull Solvarg 2019

Leda Patrull Solvarg 2019 är en upplevelseutbildning för äventyrarscouter som har varit äventyrare i minst ett år. Solvarg arrangeras av Nykterhetsrörelsens scoutförbund (NSF) Kursen genomförs under en sommarvecka på lägergården Kungshol i Dalarna. Information om Kungshol lägergård Leda Patrull På Leda patrull Läs mer »

Leda Scouting i korthet hos Djupadal våren 2019

Innehåll Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att Läs mer »

Redo för naturen- Dagstur våren 2019

Redo för naturen – Dagstur När: 2019-03-23 Exakt tid återkommer vid med. Var: Bruces Skog Helsingborg där kollektiv trafik fungerar. Om utbildningen För information om kursen vänligen läs på: http://www.scouternasfolkhogskola.se/ledarskapson/friluftslivsutbildningar/redo-for-naturen/redo-for-naturen-dagstur/ Målgrupp Unga vuxna och vuxna som har liten eller ingen erfarenhet av Läs mer »

Leda scouting i korthet, Kärrtorp mars 2019

Kursbeskrivning Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning. Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för Läs mer »

Leda patrull påsk 2019

Leda Patrull är en rolig och lärorik kurs för äventyrsscouter. Kursens syfte är: ● Ge upplevelser med kunskap, gemenskap och nya kompisar ● Ge kunskap om scoutings vision och individens möjligheter till att påverka sin omvärld ● Ge ett tillfälle Läs mer »

Leda Scout kort variant Gotland Jan 2019

Leda scouting – i korthet 6 tim. Ger möjlighet till att förstå scouting. Målgrupp: Nya ledare eller andra i rörelsen som vill lära sig om Scouternas program Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i Läs mer »

LEDA SCOUTING-träff Stockholm

Träff för alla som håller/vill hålla en Leda Scouting-kurs. Läs mer

Kajak

Friluftsledarkurs kajak syftar till att du ska få de erfarenheter och den kunskap du behöver för att tryggt kunna ta med dig scouter på kajakpaddling. Utbildningen omfattar tre stycken kurshelger i St Annas vackra skärgårdsmiljöer. Här får du möjlighet att tillsammans Läs mer »

Upplandskurserna 2019

Välkommen till Upplandskurserna 2019 Det kommer bli en härlig helg med intressanta kurser, god mat och trevliga människor. Upplandskurserna anordnas av Uppladslättens scoutdistirkt i samarbete med Scouternas folkhögskola. Aktiviteterna under helgen är av varierande längd och du har möjlighet att Läs mer »

Utbildardagarna 2019

  Årets Utbildardagar har temat Samverkan   För att nå ut till så många scouter som möjligt och ge dessa verktyg i att utvecklas till unga ledare och världsförbättrare så behöver vi SAMVERKA. Samverka mellan utbildare, regioner, organisationer, nationella team Läs mer »

Leda Scouting i korthet – på Lidingö

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du Läs mer »

Danderyd i Januari

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du Läs mer »

Leda scouting i korthet Linköping

Leda Scouting i korthet är en intensiv, men rolig grundläggande scoutledarutbildning för dig som är utmanare och taggad att ta ett större ledaransvar, för dig som är ny i scouterna, som var scout för några år sedan och vill veta Läs mer »

Utbildning för utbildare

Vårens utbildning för utbildare kommer att vara i västra Sverige! Här slipar du dina kunskaper och färdigheter så att du kan hålla kurser av hög kvalitet på ett säkert och roligt sätt. Du fördjupar dig i scoutrörelsens syn på pedagogik Läs mer »

Leda Patrull Södertörn 2018

Leda patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år. På Leda patrull får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull. Du får möjlighet att utvecklas Läs mer »

Alunit veckolång variant på Vässarö 2019

Leda avdelning är en spännande och utmanande utbildning för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för avdelningen och teamet. Vi rekommenderar att du har medverkat som ledare på en avdelning i minst ett år. Du ska ha Läs mer »

Projektledning sommarkurs

Lär dig att leda och utvärdera projekt i föreningsliv, studentliv, idéburna organisationer eller som social entreprenör! Som deltagare på den här kursen kommer du att lära dig att planera, genomföra och utvärdera ett projekt på ett strukturerat sätt. Vi blandar Läs mer »

Leda globalt

Kursen Leda globalt ger dig mod, verktyg och inspiration att leva hållbart i takt med utvecklingen. Med utgångspunkt i det egna värdebaserade ledarskapet jobbar vi med hållbar utveckling och de globala målen i vår samtida värld. Som deltagare på den Läs mer »

Leda Scouting södra januari 2019

Innehåll Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att Läs mer »

SjöLU juni 2019 INSTÄLLD

KURSEN ÄR INSTÄLLD PGA FÖR FÅ DELTAGARE. VI HÄNVISAR TILL NÄSTA KURSTILLFÄLLE I SEPTEMBER http://www.scouternasfolkhogskola.se/kursomgang/sjolu-september-2019/   SjöLU är en helglång inspirationskurs i roligt och säkert program på sjö och vatten. Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen Läs mer »

Leda kår – Rättvikskurs

Leda kår är Scouternas kårledningsutbildning, specifikt framtagen för scoutkårens unika situation, där en organisation rik på kultur och traditioner möter en stor mångfald av ledare. Utbildningen fokuserar på kårens ledarskapsbehov – och att deltagaren lär sig mer om ledarskap och Läs mer »

Leda scouting i Viksjö/Järfälla

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på ön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du vill utvecklas. Leda scouting har Läs mer »

Leda scouting i korthet – Halland

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Leda scouting kvällskurser – Göteborg

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Leda scouting i korthet, kvällskurser. Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse Läs mer »

Ditt personliga ledarskap – Väst (Höst)

Ditt personliga ledarskap är kursen för dig som är intresserad av personlig utveckling i förhållande till ditt scoutledarskap. Kursens fokus ligger på diskussion och reflektion kring frågor som: Vem är jag? Vem är jag in en patrull? Vem vill jag Läs mer »

Leda scouting i korthet – Landvetter

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Leda kår – Göteborg

Leda kår är Scouternas kårledningsutbildning, specifikt framtagen för scoutkårens unika situation, där en organisation rik på kultur och traditioner möter en stor mångfald av ledare. Utbildningen fokuserar på kårens ledarskapsbehov – och att deltagaren lär sig mer om ledarskap och Läs mer »

Leda Avdelning Västgöta södra

Leda avdelning är en spännande och utmanande utbildning för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för avdelningen och teamet Innehåll: Utbildningen ger dig : Kunskap i att planera verksamhet över hela terminen eller året utifrån Scouternas program. Läs mer »

RÄTTVIKSKURSERNA 2019 – Dalarna (för Stockholm)

Varje år i januari träffas över 150 ledare och utmanare för en en helg fylld av utbildningar, kurser och workshops i ett gnistrande vackert Rättvik. Rättvikskurserna är den största och mest välmatade scoututbildningshelgen i Sverige. Den arrangeras av Dalarnas scoutdistrikt med stöd av Scouternas Folkhögskola. Läs mer »

RÄTTVIKSKURSERNA 2019 – Dalarna

Välkommen till Rättvikskurserna – en fullmatad helg med många kurser och utbildningar! Över 150 deltagare och utbildare i en gnistrande vacker miljö. Senast uppdaterad 2018-12-12 kl.07:45. Arrangör Dalarnas scoutdistrikt med stöd av Scouternas Folkhögskola. När Fredag den 18 januari kl Läs mer »

Leda scouting helg (Västbodal)

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Leda scouting i korthet (Halland)

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Leda scouting i korthet – Göteborg

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för vad ett ledarskap baserat Läs mer »

Treklöver Gilwell Tre stränder – två länder

Är det dags för en nytändning? Eller är det dags för en fördjupning i varför du är scout? Är du utbildare, kårfunktionär, ledare på avdelning eller på andra uppdrag i rörelsen och funderar inte längre på varför du gör det Läs mer »

Friluftsledarkurs fjälls vinterhajk för Äventyrare och Utmanare 2019

Upptäck fjällen i vinter! Vi erbjuder dig som äventyrar- och utmanarscout ett spännande och kul äventyr i Jämtlandsfjällen där du får möjlighet att tälta och kanske till och med sova i snögrotta på fjället. Mullfjällsstationen kommer vara vårt basläger och Läs mer »

Friluftsledarkurs fjälls sommarhajk för Äventyrare och Utmanare 2019

Upptäck fjällen i sommar! 14-19 juli har du som är äventyrar- eller utmanarscout chansen att upptäcka Jämtlandsfjällen tillsammans med andra scouter. Mullfjällsstationen kommer vara vårt basläger och därifrån kommer vi att gå på en mängd olika upptäcktsfärder. Bland annat kommer vi att Läs mer »

Vinterfjäll 2019-2020

Friluftsledarkurs vinterfjäll vänder sig till dig som vill fördjupa ditt personliga friluftslivsutövande och ditt ledarskap knutet till friluftslivet på fjället. Utbildningen sträcker sig över ett år med en kursvecka i anslutning till påsk 2019 respektive 2020 i Mullfjällstugan i närheten av Läs mer »

Sommarfjäll 2019-2020

Friluftsledarkurserna är till för dig som vill leda en grupp i fjällmiljö och på kalfjället. Kurserna ger dig genom upplevelsebaserad inlärning bra kunskaper och färdigheter i att ta hand om dig själv och inspirera en grupp till en positiv upplevelse Läs mer »

Vikinga smide Ringslöjd Växtkraft-18

Kursen hålls på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Distriktet betalar för alla kurser på växtkraft för distriktets medlemmar. Kursen hålls 17/11 kl 09.00-12.00. Fika och material till 1st armband ingår i kursen. Ett pass där du får lära dig grunderna i Läs mer »

Scoutfrossan – Allmän info + Workshop

Helgen 2-3 februari 2019 bjuder Östra Regionen in dig som är ledare eller utmanare till en hejdundrande scoutfrossa! Välkommen att frossa i scouting och fylla på med inspiration, kunskap, idéer och skratt för att få energi att fortsätta överträffa våra Läs mer »

Scoutfrossan – Leda avdelning

Helgen 2-3 februari 2019 bjuder Östra Regionen in dig som är ledare eller utmanare till en hejdundrande scoutfrossa! Välkommen att frossa i scouting och fylla på med inspiration, kunskap, idéer och skratt för att få energi att fortsätta överträffa våra Läs mer »

Scoutfrossan – Leda scouting

Helgen 2-3 februari 2019 bjuder Östra Regionen in dig som är ledare eller utmanare till en hejdundrande scoutfrossa! Välkommen att frossa i scouting och fylla på med inspiration, kunskap, idéer och skratt för att få energi att fortsätta överträffa våra Läs mer »

Tenntrådsarmband Växtkraft 2018

Kursen hålls på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Distriktet betalar för alla kurser på Växtkraft för distriktets medlemmar. Här får du praktiskt tillfälle att lära dig om hur du gör tenntrådsarmband. Material till 1 armband ingår i kursavgiften.

Leda Scouting i korthet (på Demokratijamboreen 2018)

Välkommen till Ledarskapsön på Demokratijamboree 2018. Leda Scouting är kursen för dig som ännu inte tagit klivet in på Scouternas Folkhögskolas ledarskapsö, en inledande ledarskapsutbildning för dig som är utmanare, ny som ledare eller som varit med länge och söker Läs mer »

Leda Scouting Saltsjöbaden

Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att skapa Läs mer »

Utbildningsmacka Växtkraft

Kursen hålls på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Distriktet betalar för alla kurser på växtkraft för distriktets medlemmar. Kl 21.00-22.30 den 16/11 Vi pratar om utbildning och kurser inom Scouterna.

Skogsäventyret Växtkraft

Ett pass där du kommer att få verktyg på hur du kan lära ut karttecken och kart för olika åldrar. Flera praktiska övningar att ta med hem till kåren. 17/11 kl 13.00-16.00. Kursen hålls under Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Distriktet Läs mer »

Var redo med plåster och bandage Växtkraft

Kursen hålls under Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Distriktet betalar för alla medlemmar som går kurser under växtkraft. Här får du grundläggande kunskaper i omplåstring. Vi pratar om vad som är bra att ha i sjukvårdslådan under läger och hajker. Ansvar Läs mer »

Inspirationspass om spårar och upptäckarprogrammet Växtkraft 2018

Kursen hålls på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Distriktet betalar för distriktets medlemmar under kurshelgen. Här får du som spårar och upptäckarledare inspiration, tips och ideér om respektive program. Ta även med och dela med dig av dina bästa ideér under Läs mer »

Pionjärsbygge Växtkraft 2018

Kursen hålls under Södertörns Scoutdistrikts kurshelg. Distriktet betalar för medlemmar som går kursen. Genomgång  av olika surrningar och knopar,  trefotssurrning, torquetsurrning, prussik knop, Carrick-bend, constriktor mfl som behövs vid pionjärbyggen. Vi går igenom tekniker för markankare, repspänning, snabbsurrning och testar Läs mer »

Tälja Växtkraft 2018

Kursen ligger på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Distriktet betalar för de medlemmar som går kurs under Växtkraft. På det här kurspasset får du lära dig olika täljgrepp och tekniker. Deltagarna ska ha med sig egen täljkniv till kursen.

Teckenspråk Växtkraft 2018

Kursen hålls på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Distriktet betalar för alla kurser på växtkraft för distriktets medlemmar. Ett pass där du får lära dig alfabetet på teckenspråk och en del användbara ord och meningar. Det blir ett pass där du Läs mer »

Miniäventyr Växtkraft 2018

Kursen hålls på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Distriktet betalar för alla kurser på växtkraft för distriktets medlemmar. Ett pass där du får uppleva några miniäventyr som går att använda sig av i sin verksamhet. Kursen hålls 18/11 kl 09.00-12.00

Leda Scouting, Danderyd (okt)

Välkommen till en grundutbildning i scouting som endagskurs 27 okt kl 9-17. Utbildningen Leda scouting inleder din resa på Ledarskapsön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Läs mer »

Ljusspårskurs Väst

Ljusspår en mörk höstkväll längs en stig i en skog kan vara en riktig stämningshöjare. Att se hur naturens skapelser lyser upp utan att själva ljuskällan syns, hur finurligt lyktor, värmeljus och marschaller tillsammans med tänkvärda ord väcker känslor och Läs mer »

Leda Scouting korthet- Södermöre

  Leda scouting i korthet är en kurs på sex timmar som inleder färden på Ledarskapsön. Kursen ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program och förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting ger dig: • Läs mer »

TG Från kust till kust

Är det dags för en nytändning? Eller är det dags för en fördjupning i varför du är scout? Är du utbildare, kårfunktionär, ledare på avdelning eller på andra uppdrag i rörelsen och funderar inte längre på varför du gör det Läs mer »

Leda kår – Trestad

Leda kår är Scouternas kårledningsutbildning, specifikt framtagen för scoutkårens unika situation, där en organisation rik på kultur och traditioner möter en stor mångfald av ledare. Utbildningen fokuserar på kårens ledarskapsbehov – och att deltagaren lär sig mer om ledarskap och Läs mer »

Leda scouting kvällskurser – Göteborg

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Leda scouting i korthet, kvällskurser. Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse Läs mer »

Leda scouting i korthet – Göteborg

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Leda scouting i korthet Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för Läs mer »

Leda patrull Östra

En upplevelsekurs för äventyrarscouter. Leda Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år. Här får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull. Du utvecklas som Läs mer »

Ukulele steg 1 Växtkraft 2018

Kursen hålls på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Distriktet betalar för alla kurser på växtkraft för distriktets medlemmar. Du får lära dig några grundläggande ackord och ett knippe käcka sånger till avdelningens sångstund eller ett lägerbål. Ange om du vill köpa Läs mer »

Leda scouting Växtkraft 2018

Kursen kommer att hållas på Södertörns Scoutdistrikts kurshelg Växtkraft. Alla medlemmar i Södertörns Scoutdistrikt kommer att få denna kurs betald av distriktet. Utbildningen Leda scouting inleder din resa på ön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du Läs mer »

Ditt personliga ledarskap – Stockholm 18/19

Ditt personliga ledarskap är kursen för dig som är intresserad av personlig utveckling i förhållande till ditt scoutledarskap. Oavsett om du är ny som ledare eller har varit inom rörelsen länge så är det här en kurs för dig som Läs mer »

Redo för naturen – övernattning

Redo för naturen – övernattning, syftar till att göra dig redo för att vara ute i naturen. Du kommer få uppleva hur enkelt och roligt det är med friluftsliv och scoutliv. Denna utbildning riktar sig till vuxna, föräldrar och nya Läs mer »

Anpassat ledarskap – fördjupningsutbildning

Kursen är fullbokad. Nästa kursomgång planeras till mars 2019. Vi fungerar alla olika! Fördjupa din kunskap, dina perspektiv och verktyg kring hur du anpassar ledarskapet till barn och unga med adhd eller autism. I en 2 dagars utbildning byter vi Läs mer »

Leda Scouting i korthet, Värnamo

Leda scouting i korthet är en kurs på sex timmar som inleder färden på Ledarskapsön. Kursen ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program och förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting ger dig: • Förståelse Läs mer »

Utbildarträff i Skåne

Utbildarträff 28 augusti 2018 Välkommen till Utbildarträffen för alla utbildare i Skåne! En kväll med information, nätverkande. Du kommer att få de senaste nyheterna från Hanna Bata som ansvarar för våra scoututbildninar och träffa andra utbildare. Kom själv eller ta Läs mer »

Redo För Naturen – Övernattning Södra

Denna kurs syftar till introducera dig till att vara ute i naturen. Under utbildningen kommer du att lära dig grunderna i friluftsliv. Du kommer även få uppleva att det är enkelt och roligt att leva friluftsliv. Målgruppen på detta tillfälle Läs mer »

Nordic Advanced Leadership Training

About the Nordic Advanced Leadership Training Welcome to a unique advanced leadership training where Scouts from the Nordic countries meet and develop their leadership. What is unique for these countries and their Scout organizations? What can we learn from each other that Läs mer »

Friluftsledarkurs kajaks sommarhajk för Äventyrare & Utmanare

Kajakäventyr i skärgården I sommar har du som är Äventyrare eller Utmanare chans att uppleva äventyret genom att paddla havskajak – du kommer glida fram ljudlöst mellan öarna och upptäcka djur- och naturliv från ett helt nytt perspektiv. Vad? Tillsammans Läs mer »

Leda scouting – Katrineholm (Södermanland)

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på ön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du vill utvecklas. Leda scouting har Läs mer »

Leda Avdelning södra 2018

– en spännande och utmanande utbildning för dig som vill ta ett större ansvar för avdelningen och ledarteamet! Kursen är uppdelad på två helger, lördag-söndag, där kursdelarna är på kursgårdarna Sonnarp och Gamlegård i Torna Hällestad. Möjlighet kommer att finnas Läs mer »

Leda Scouting i korthet Södra 2018

Innehåll Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att Läs mer »

Friluftsledarkurs fjälls sommarhajk för Äventyrare

Upptäck fjällen i sommar! 15-20 juli har du som är äventyrarscout chansen att upptäcka Jämtlandsfjällen tillsammans med andra äventyrare. Mullfjällsstationen kommer vara vårt basläger och därifrån kommer vi att gå på en mängd olika upptäcktsfärder. Bland annat kommer vi att Läs mer »

Leda Scouting södra oktober 2018

Innehåll Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att Läs mer »

Leda Patrull – Väst

Leda Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som är äventyrarscout. Under kursen får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull. Du får möjlighet att utvecklas som ledare och får många Läs mer »

Leda Scout Gotland

Utbildningen Leda scouting inleder din resa på ön och gör dig tryggare i din ledarroll. Här lär du dig om Scouternas program och får förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Efter denna utbildning kan du själv välja hur du vill utvecklas.  Leda scouting har Läs mer »

Leda Scouting i korthet – Gråbo

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.  Innehåll Leda scouting i korthet Utbildningen ger: Förståelse för vad som gör scouting till scouting Kunskap om hur du planerar ett möte Förståelse för Läs mer »