Kursbeskrivning

Hantverkslägret för den som älskar att arbeta med händerna.

På Händer 2021 bygger vi upp vår lägerby där vi sover i tält och lagar vår egen mat. Under dagarna ägnar vi oss åt hantverk, men det finns även tid att se ön, gå och ta ett bad och lära känna nya människor.

Kursen Händer startade 1993 och är ett ledarläger där vi lär ut traditionellt hantverk med målet att bevara och föra vidare traditioner och kunskap. Vi arbetar med lägret som grund och med patrullen som metod för att lära och dela med oss av hantverkets kunskaper och möjligheter. ”Learning by doing” står som den mest praktiserade metoden under den här kursen, där handen och tankens kraft byter av varandra gång på gång.

Vi bygger gemensamt upp vår hantverksby med arbetsplatser, samlingstält och matbord. Alla på kursen kommer att ingå i en Temapatrull. Patrullen slår upp sina tält tillsammans och skapar en by, samt kommer att få patrulluppgifter att utföra under kursen. Patrullerna kommer att få turas om att bjuda på frukost och kvällsfika. Under kursen kommer det även finnas möjligheter att delta på några av Vässarös programaktiviteter.

Som deltagare kan du komma ensam eller ta med familjen som då får möjlighet att njuta av en skön kursvecka i skärgården.

 

Teman

Sommaren 2021 planerar vi för teman: Tälja i färskträ, Färgning med växter & svampar, Sticka & Virka, Luffarslöjd, Smide för husbehov, Medeltidsinspirerade smycken, Skärsvarning och Svensk säckpipa. Mer om dessa teman kan du läsa nedan.

 

Facebook

Du kan gå med i Händers Facebookgrupp >> för att hålla dig uppdaterad med senaste informationen.