Kursbeskrivning

Bild1Leda Scouting är utbildningen för dig som är ny som ledare eller inte tidigare har deltagit i någon scoutledarutbildning.

Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att skapa verksamhet som ger dig:

– Förståelse för vad som gör scouting till scouting
– Kunskap om hur du planerar ett möte
– Förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap

Kurskostnaden inkluderar boken Ledaren – gör dig redo, scoutmärket Leda Scouting och ett kursintyg. Vid sen anmälan är risken att du inte får boken i tid före kursen.

De flestadistrikt eller kårer brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår vad som gäller!

Pga smittoläget ges denna kurs via digital plattform, med våra ordinarie erfarna kursledare och i stort sett samma innehåll som när vi träffas på plats. Kost och logi kan vi inte ordna denna gång. Förutom nya kunskaper får du möjlighet att träffa nya ledarvänner, arbeta och diskutera i patruller m.m.

Ledare från alla samverkansorganisationer och kårer i hela landet är varmt välkomna till denna kurs!