Profilutbildningar

Projektledning vår 2023

Som deltagare på den här utbildningen kommer du att lära dig att planera, genomföra och utvärdera ett projekt på ett strukturerat sätt. Vare sig du är aktiv inom föreningsliv, studentliv, idéburna organisationer eller som social entreprenör kommer du få verktyg och metoder för att leda och utvärdera projekt.

16 jan 2023 - 2 jun 2023

Sista ansökningsdag 15 januari 2023

Region

Nationell

Kurslängd

En termin

Ansökan är stängd

Om kursen

Att utveckla sitt ledarskap och att få leda både sig själv och andra är en central del av projektledning och så även i denna utbildning. Folkhögskolan arbetar i nära kontakt med Scouterna där erfarenheten och kunskapen om ledarskap och projektledning är stor.

I utbildningen får du lära dig mer om dig själv samt om dina och andras beteenden, vilket är en bra grund till personlig utveckling och ett gott ledarskap. Kursboken och kursinnehållet är anpassade efter IPMA/PMI-krav så kursen kan vara ett första steg mot en internationellt accepterad certifiering. Du kommer att ta del av innehållet genom föreläsningar, workshops samt webbaserade lektioner.

Under kursen får du träffa gästföreläsare, kursledare och andra deltagare. Det ingår även en projektperiod där du får omsätta dina kunskaper i verkligheten genom ett eget projekt. Ditt projekt kan med fördel vara något som du redan innan har tänkt eller önskat kunna genomföra. När du är klar med kursen kommer du att ha provat nya verktyg och metoder i ett eget projekt, samt reflekterat över ditt arbete och tagit del av andras lärdomar.

Upplägg VT23


Träff 1: 16-17 januari. Gemensam uppstart på fysisk träff, med kurspass och gruppövningar.
Träff 2:
6-7 mars. Fysisk träff med kurspass om bland annat projektplaner.
Projektperiod: Vecka 11-21. Denna tid arbetar du med ditt projekt på distans.
Webbinar: 22 maj. Digitalt kurspass om effektmätning och projektrapporter.
Träff 3: 1-2 juni. Fysisk träff med redovisningar av era projekt samt kursavslutning.

Utbildningen är en distansutbildning på heltid under en termin, med tre fysiska träffar i Stockholm. Utöver de fysiska träffarna består kursen av både enskilt arbete och uppgifter i grupp. I och med att du läser främst på distans kan du planera mycket av din tid själv, men vi räknar med att du kan lägga minst 20 h i veckan på kursen. Som studerande på folkhögskola har du höstlov och är ledig alla röda dagar.

Tyvärr har vi inget internat och kan inte erbjuda något boende i anslutning till träffarna. Vi rekommenderar att du arrangerar ditt eget boende i Stockholm så tidigt som möjligt. Skolan ligger i södra Stockholm, nära Örnsbergs tunnelbanestation.


Ekonomi


All undervisning vid Scouternas folkhögskola är kostnadsfri men vi tar ut en avgift för bland annat studiematerial om totalt 1000 kr. Eventuella kostnader för resor under projektperioden och inför träffar kan tillkomma.

För att tacka ja till din plats ska du betala en bekräftelseavgift på 500 kr. Bekräftelseavgiften måste betalas två veckor efter att du har blivit antagen och kan tyvärr inte betalas tillbaka även om du väljer att tacka nej till din plats senare. Resterande belopp ska betalas efter kursstart. Om du tackar nej till din plats med mindre än två veckor kvar till kursstart så är du fortfarande skyldig att betala hela kursavgiften, då vi redan då har haft administrativa kostnader kopplat till din plats. Har du frågor om avgiften eller behöver hjälp, är du alltid välkommen att höra av dig till ansvarig kursledare.

Sök gärna bidrag och stipendier, eller merkostnadslån från CSN. Du är även välkommen att söka bidrag från Scouternas utbildningsfond.


Läs mer om utbildningen

Deltagare

Minsta antal deltagare:
12 st

Max antal deltagare:
24 st

Lägsta ålder för deltagare:
18 år

Adressuppgifter

Scouternas folkhögskola
Scouternas folkhögskola

Instrumentvägen 19
12653 Hägersten

Kostnader

1000 :-

SEK

Ansökan

Ansökan öppnar:
2022-10-15

Sista datum för ansökan till kursen:
2023-01-15

Kursansvarig

Thérèse Syk

Kursansvarig Projektledning samt Lärare på Allmän kurs

therese.syk@scouterna.se 0720701571

Thérèse är kursansvarig och kursledare på kursen Projektledning. Dessutom är Thérèse samordnare för Allmän kurs distans, och lärare i svenska samt ledarskap och organisation.