Scoutledarutbildning

Kanotledarkurs 3.0

Kursen syftar till att utveckla kunskaper och färdigheter i att paddla kanadensare, att lära ut paddling och att leda kanotäventyr. Kursen genomförs under våren och början av sommaren 2023, i tre olika delar. Först inledande digitala träffar. Sen en långhelg på platt och strömmande vatten, i den egna patrullen. Till sist en avslutande gemensam vecka på Femundselva i Norge, direkt efter midsommar

28 apr 2023 - 1 jul 2023

Sista ansökningsdag 17 februari 2023

Region

Nationell

Plats

Kurslängd

Flera tillfällen

Ansökan är stängd

Om kursen

Kursen är dels en personlig resa där deltagarna utvecklar sina egna färdigheter, från att kunna kontrollera kanoten på sjöar och mindre vattendrag, till att ta sig utför kraftigt strömmande vatten och forsar. Dels ger den praktisk erfarenhet att färdas på långtur med fullt lastade kanoter. Parallellt med detta byggs kunskapen att lära ut paddling till andra och att säkert kunna leda grupper på kanotäventyr, över sjöar och i strömmande vatten. Kursen har patrullen, den lilla gruppen, som bärande enhet. Deltagarna kommer vara aktiva i varandras lärande och i delar av planeringen inför kursens praktiska delar.

Idealt anmäler sig deltagarna i par. De förväntas ha erfarenhet av att paddla sedan tidigare och som akterpaddlare, kunna få en kanadensare att gå rakt. Ha en vilja att fördjupa sina kunskaper och färdigheter, samt vilja förmedla dem vidare till andra. Kanotledarkurs 3.0 är en av Sveriges mest kompletta utbildningar för den som vill utvecklas i friluftsliv med kanadensare på sjö och älv. Deltagarna behöver ha fyllt 18 år vid första paddeltillfället 28 april.

Kurstillfällen
Digitala träffar – Vårvintern och våren 2023.
Platt och strömmande vatten – 28 april -1 maj (4 dgr): Emån alt. Dalälven.
Fors och färd – 25 juni – 1 juli 2023: Femundselva, Engerdal, Norge.

Anmälan och antagning
Förlängd till den 17 februari 2023

Deltagare ska vara 18år fyllda vid första fysiska kurstillfället 2023-04-28. Anmälan i första hand i par som paddlar tillsammans under kursen. Enskilt anmälda kan endast erbjudas plats om de kan matchas mot en annan enskilt anmäld. Totalt plats för 18 deltagare varav 12 av platserna i första hand är reserverade för medlemmar i NSF. Vid fler anmälda än platser prioriteras i första hand de som anmält sig i par, sedan via lottning

Kring kostnader
Kursavgift: 7 200 kr

Medlemmar i NSF kan ansöka om Utbildningsbidrag inom Ledarskapsön, då 25% av kurskostnaden ersätts i efterhand mot uppvisande av kursintyg.
Anmälningsavgift 2400kr faktureras direkt efter att du antagits som deltagare. 1 månad före kursstart faktureras resterande kursavgift, 4800kr.
För avanmälan efter betald anmälningsavgift gäller sjukintyg för giltig orsak.

Kontakt
Per Eriksson, per.eriksson@nsf.scout.se. 0702-378164


Läs mer om utbildningen

Deltagare

Lägsta ålder för deltagare:
18 år

Adressuppgifter


Kostnader

7200 :-

Kurskostnad

Ansökan

Ansökan öppnar:
2023-01-01

Sista datum för ansökan till kursen:
2023-02-17