Scoutledarutbildning

Scoutbuffé

Välkomna till Scoutbuffé: en heldag med kurser, föreläsningar och workshops för ledare och scouter i Skåne. Arrangemanget riktar sig till alla som är utmanarscouter eller äldre och kommer erbjuda inspiration, ny kunskap och erfarenhetsutbyte med andra.

11 jun 2023 - 11 jun 2023

Sista ansökningsdag 4 juni 2023

Region

Södra

Kurslängd

En dag

Ansökan är stängd

Om kursen

Om Scoutbuffé


Under dagen kommer alla deltagare att hinna delta i tre pass: ett under förmiddagen och två under eftermiddagen. Mitt på dagen serveras en enklare lunch och på eftermiddagen en lättare fika. I samband med anmälan väljer du vilka pass du vill delta på

Om deltagaravgiften


Det finns ett begränsat antal platser, så det är först till kvarn som gäller, både på Scoutbuffé som helhet och på vissa av passen. Att delta är gratis, men eftersom vi kommer att ha kostnader för inköp av mat och material så kommer anmälda deltagare som inte dyker upp att debiteras en så kallad No Show-avgift på 300 kronor.

Arrangörer


Scouternas södra kansli i samarbete med en ideell projektgrupp och med stöd av Nordvästra Skånes Scoutdistrikt samt Sensus.

Dina personuppgifter


De personuppgifter du ger oss i samband med anmälan hanteras av Scouterna enligt GDPR. Läs här hur Scouterna hanterar dina personuppgifter:
scouterna.se/administration/gdpr

Vi kommer också att rapportera passen till Sensus som folkbildning och detta innebär att dina personuppgifter också hanteras av Sensus (sensus.se/vi-skyddar-dina-personuppgifter ).


Valbara pass


Förmiddag 09:30-11:00


Maskrosbarn i Scouterna
Vill du veta mer om hur du kan vara en viktig vuxen för barn som har det svårt? Annika Davidsson jobbar med att utbilda vuxna som leder barngrupper med barn som har det tufft hemma. Hon berättar för oss om hur det är att växa upp i en familj där missbruk förekommer och hur scouterna kan vara en fristad.

Stegring i Scouternas program
För att scouter ska vilja stanna kvar i verksamheten är det viktigt att man får utvecklas och uppleva nya saker oavsett hur gammal man är! Den här workshopen om stegring fokuserar på hur man kan tänka för att se till att programmet blir nytt och spännande på alla avdelningar.

Hantverk: Tagling & splitsning
Ett hantverkspass för dig som är nyfiken på tagling och splitsning och vill lära dig hur man gör. Vi kommer att arbeta med naturmaterial och hinner med både ögon- och kortsplits samt ett antal olika sätt att tagla på.

Tidig eftermiddag 12:30-14:30


Mänskliga rättigheter
En representant från organisationen My Human Rights kommer att leda den här workshopen om barns rättigheter. Utöver ny kunskap kommer du att få chansen att bekanta dig med organisationens spel och övrigt material som hjälper dig att diskutera de här frågorna med dina scouter.

Scoutmetoden och Ledarskap
Det här passet är rätt för dig som vill reflektera över ditt ledarskap i dialog med andra. Vi kommer att titta närmare på hur ledarskapsteorier och -inriktningar anknyter till scoutmetoden. Under passet varieras metoderna, men i huvudsak är det workshopformat och samtal.

Hantverk: Singlade bollar
Under det här hantverkspasset jobbar vi med garn för att skapa singlade bollar. Att singla bollar är en mycket gammal metod för att tillverka bollar. Man tog det man hade och band om garn för att bilda en boll. Yttersta skalet av bollen gjordes med langettstygn som gjorde den tät och fin.

Sen eftermiddag 15:00-17:00


Att planera lägerbål
Ett bra lägerbål är den bästa avslutningen på en dag på läger. Under det här passet kommer du att få möta olika typer av lägerbål. Vi kommer att prata om annorlunda sätt att lägga upp det hela, till exempel vad gäller hur vi inleder, tänder elden och ser till att de alla är delaktiga. Givetvis kommer vi även att sjunga litegrann!

Hantverk: Tagling & splitsning
Se beskrivning ovan.

Hantverk: Singlade bollar
Se beskrivning ovan


Läs mer om utbildningen

Deltagare

Lägsta ålder för deltagare:
15 år

Adressuppgifter

Höörs scoutgård
Höörs scoutgård

Norra Fogdarödsvägen 20

Karta här

Kostnader

Deltagaravgift (no show-avgift 300 SEK)

Ansökan

Ansökan öppnar:
2023-05-04

Sista datum för ansökan till kursen:
2023-06-04

Kursansvarig