Friluftsledarkurs Sommarfjäll & Vinterfjäll

Gör dig redo för fjället! Fjällkurserna vänder sig framförallt till dig som vill fördjupa ditt eget friluftslivsutövande och ditt ledarskap knutet till friluftslivet på fjället.

Två separata kurser

Friluftsledarkurs Sommarfjäll genomförs under barmarksperioden. 

Friluftsledarkurs Vinterfjäll genomförs under vinterhalvåret.


De två separata kurserna bygger på samma upplägg, vilka innehåller två fjällveckor vardera, en sommar och en vinterdel går varje år, samt uppföljningstillfällen på distans under tiden mellan tillfällena. 

Friluftsledarkurserna ges med fördel till scoutledare eller andra som är intresserade av att leda målgrupper som scouter i fjällen. Syftet med kursen är att du skall få grundläggande kunskap och färdighet mot att vistas säkert i fjällmiljö.


Kurserna utgår från Fjällsäkerhetsrådets normer för fjälledare och leds av erfarna utbildare.

Om kursuppläggen

Första fjällveckan, år 1, är utbildningsvecka förlagd i fjällmiljö. Där kommer du lära dig friluftsteknik och säkerhet knutet till fjället och årstiden. Kursen och boende kommer ske både i stuga och ute på fjället. Under första fjällveckan kommer du också få en introduktion till ledarskapet knutet till fjällmiljön.


Uppföljningstillfällen på distans
 kommer att handla om olika delar i kursinnehållet. 


Andra fjällveckan
, år 2, är nästa utbildningsvecka. Där kursen kommer inrikta sig på fördjupad kunskap och tillämpade praktiska moment. Kursen och boende kommer ske både i stuga och ute på fjället.

Kursbeskrivningar & innehåll

Friluftledarkurs Vinterfjäll 1 & 2

Friluftsledarkurs Sommarfjäll 1 & 2

Aktuella kursomgångar

Friluftsledarkurser

Visar: 1 kurs

Visa som

Mer info

Fjällsäkerhetsrådet & Fjälledarnormen

Kursplats: Mullfjällstationen

Kontakt

Scouternas folkhögskola

För information om kursen, kontakta kursteamet på fjallkurserna@scouterna.se.

Har du generella frågor om våra utbildningar så kan du kontakta Scouternas folkhögskolas administratör så hjälper vi dig vidare att få kontakt med rätt person.