Allmän kurs

DSC00525

Vill du göra skillnad? Har du ett brinnande intresse för ledarskap och projekt, men saknar ett fullständigt gymnasiebetyg? Känner du att det är dags att komma vidare och hitta fler vägar i livet? Scouternas folkhögskola erbjuder Allmän kurs i klassrum med profilen ledarskap och projektledning.

En allmän kurs på folkhögskola ger grundläggande behörighet för att studera vidare på universitet, yrkeshögskola eller annan eftergymnasial utbildning. Vi på Scouternas folkhögskola lägger en grund för nästa steg i dina studier.

I allmän kurs på Scouternas folkhögskola ingår förutom de allmänna ämnena även projekt och ledarskap. Du får lära dig bli en god förebild och ledare samt att planera, bygga upp och genomföra ett projekt . Vi jobbar med något som kallas case-metodik, vilket betyder att vi utgår från aktuella händelser, samhällsproblem och världen runt omkring oss.

Vi arbetar ibland i mindre grupper och ibland alla tillsammans. Vi går på många studiebesök och använder naturen i området för praktisk naturkunskap. Det viktiga är inte dina tidigare prestationer, utan att du och dina färdigheter utvecklas. En nyckel till det är engagerade lärare, små klasser samt en öppen och trygg miljö. Vi vet att varje kursdeltagare har unika erfarenheter, som vi alla, deltagare såväl som lärare, kan lära oss av.

I kreativt inredda lokaler för flexibelt lärande får du tillgång till modern teknik och duktiga engagerade lärare. Vi vill göra dig förberedd både för högre studier och för ett yrkesliv där du behöver kunna hantera digitala verktyg.

Kursen vänder sig till dig som:

• Har ett brinnande intresse för ledarskap och vill jobba med projekt som är till nytta för din omgivning.
  • Har en avbruten gymnasieutbildning bakom dig eller vill bättra på dina förutsättningar för vidare studier.
  • Är över 18 år.
  • Vill studera tillsammans med motiverade deltagare i en modern, flexibel miljö med tillgång till modern teknik.

Kursen ger möjlighet till:

• Grundläggande behörighet för högskolestudier i de gymnasiegemensamma ämnena; Svenska eller Svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 5 och 6, Samhällskunskap 1a1, Historia 1a1, Religionskunskap 1, Matematik 1a och Naturkunskap 1a1.
  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier då det i svenska räcker med kurs 1 och i engelska med kurs 5, övriga kurser är de samma.
  • Möjlighet till vissa särskilda behörigheter; Samhällskunskap 1b, 2, Historia 1b, Matematik 1b, 2b och Naturkunskap 2.
  • God inblick och kunskap i ledarskap och projektledning i både teori och praktik.
  • Tillfälle till personlig utveckling och växande.

Kursstart för höstterminen är den 28 augusti med avslut den 22 december 2017.

Schemalagd kurstid är:
Måndagar 10.00 – 15.00
Tisdag – fredag 11.00 – 16.00

Frivillig studiehjälp:
Tisdag – fredag 09.00 – 11.00

Du betalar 1000 kr /termin för kopior, försäkring, arbetsmaterial m.m.

Kursen är studiemedelsberättigad från CSN.

Elever berättar

Schema och Kursplan

Ansök till kursen här.

Hur du blir antagen

Läs mer om antagningsprocessen här.

hanna_low_res2

Hanna Dawson

Lärare på Allmän kurs på Scouternas folkhögskola.
E-post: hanna.dawson@scouterna.se
Telefon:
08-568 43289
Mobil:
072-079 0698

Hanna är lärare på Allmän kurs på Scouternas folkhögskola med ämnena Samhällskunskap, Religion och Projektledning.