Kursbeskrivning

Ditt personliga ledarskap är kursen för dig som är intresserad av personlig utveckling i förhållande till ditt scoutledarskap. Kursens fokus ligger på diskussion och reflektion kring frågor som: Vem är jag? Vem är jag in en patrull? Vem vill jag vara? och Hur hjälper jag andra framåt?

Kursen ges över två helger och under tiden däremellan kommer du att delta i peer-samtal med utgångspunkt i det som är viktigt i din utveckling som ledare.

Denna kurs bygger till största delen på egen reflektion, vilket innebär att du behöver vara beredd på att arbeta med dig själv och även dela med dig av dina tankar.

Ledarskap är ett livslångt lärande och målet med kursen är att du ska få med dig en verktygslåda för att kunna fortsätta utvecklas som ledare inom scouterna.

När?

Del 1, 12-13 oktober

Del 2, 23-24 november

Scouternas utbildningsfond

Om kostnaden för kurs, resa och boende är ett problem kan Scouternas utbildningsfond hjälpa till. Ansökan och information finns här:  Scouternas utbildningsfond

Övrigt

Under kursen kan det komma att tas bilder som sedan används i Scouternas och Scouternas folkhögskolas kommunikation. I ansökan kan du ange om du vill godkänna detta.