Allmän kurs Distans

Gymnasiekompletterande utbildning flexibelt på distans via vår lärplattform.

Jag har kunnat ta skolan i min egna takt och jag har även kunnat ta med mig den vart jag än har gått. Lärarna har ständigt funnits tillgängliga, jag har fått svar och hjälp när jag har behövt och jag har även fått känna mig delaktig och viktig i deras ögon. Jag är supernöjd och kommer nog faktiskt sakna det här en gnutta.

DELTAGARE
Allmän kurs distans

Flexibelt lärande

Allmän kurs distans är en modern, flexibel utbildning som i hög grad anpassar sig till deltagarnas praktiska situation. Det enda du behöver är en dator och internetuppkoppling. Genom vår lärplattform får du tillgång till lärarnas undervisning och studiestöd, dina digitala läromedel, diskussionsforum och interaktion med de andra deltagarna på kursen.

Hos oss är det inte viktigt hur dina tidigare prestationer har sett ut. Vi fokuserar istället på att du och dina färdigheter utvecklas. För att nå dit har vi engagerade lärare, samt en öppen och trygg miljö. Vi vet att varje kursdeltagare har unika erfarenheter som vi alla kan lära oss något av.

Praktisk information

Här kan du läsa mer om hur det går till att studera Allmän kurs på distans.

Flexibla studier

Allmän kurs distans är en kurs på helfart där du kan befinna dig vart som helst, hemma i soffan, på ett café eller i en park. Du studerar i hög grad på de tider och platser som passar dig men vi har även en del digitala träffar. Via vår lärplattform får du enkelt tillgång till kursen, det material du behöver för dina studier och interaktion med dina lärare och övriga deltagare.

Om du vill är du välkommen att besöka oss i lokalerna på Instrumentvägen 19 i Hägersten. Hör av dig så bokar vi in en tid för ditt besök.

Studietid

Studierna är på heltid, och du förväntas studera ca 40 timmar i veckan. Kursens längd är 1-3 år. Beroende på hur mycket du har studerat tidigare kan du ha olika långt omfattningskrav (det vill säga antal år du behöver studera). Det krävs alltid minst 1 års studier för att du ska kunna få ett studieomdöme.

Målet för dina studier hos oss är att du ska få gymnasiekompetens och grundläggande behörighet att söka till högskola, universitet eller yrkeshögskola. Det kan även finnas möjlighet att läsa in vissa särskilda behörigheter. Om du redan nu vet att du behöver en särskild behörighet så ange det i ansökan.

Har du frågor kring omfattning, behörigheter eller vilka ämnen du behöver läsa så är du välkommen att höra av dig till vår studie- och yrkesvägledare eller kontakta biträdande rektor.

Kursutbud

När du studerar på distans läser du tematiskt, där flera olika behörighetsgivande ämnen blandas med reflektion och utbyte med andra deltagare. Våra teman knyts till vår profil: Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling, samt ledarskap.

Vi erbjuder de ämnen som ingår i grundläggande högskolebehörighet och kan i vissa fall även erbjuda kurser som ger särskild högskolebehörighet. Om du är intresserad av särskild högskolebehörighet kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

I samband med antagning skapas en studieplan där det framgår vilka ämnen just du ska läsa, och hur länge du beräknas studera hos oss. Under din studietid följer vi upp din studieplan regelbundet, och vid behov kan den även uppdateras.

Följande kurser på gymnasienivå finns på skolan:
  • Svenska 1
  • Svenska 2
  • Svenska 3
  • Engelska 5
  • Engelska 6
  • Religion 1
  • Samhällskunskap 1a1
  • Samhällskunskap 1a2
  • Historia 1a1
  • Historia 1a2
  • Naturkunskap 1a1
  • Naturkunskap 1a2
  • Matematik 1
  • Matematik 2

Avgift och studiemedel

All undervisning vid Scouternas folkhögskola är kostnadsfri. Däremot betalar du 500 kr/termin för läromedel, försäkring, arbetsmaterial, mm.

Kursen är studiemedelsberättigad från CSN. Du ansöker själv om studiemedel och skickar in en studieförsäkran i början av varje termin via ”Mina sidor” på www.csn.se

Det är smidigt, inkluderande, anpassningsbart samt bra lärare. Man har eget ansvar och kan arbeta efter egen förmåga. Jag skulle rekommendera utbildningen!

DELTAGARE
Allmän kurs distans

Läsårskalendarium HT23

21 augustiHöstterminens första dag
30 oktober - 3 november (v. 44)Höstlov
15 decemberHöstterminens sista dag

Läsårskalendarium VT24

18 januariVårterminens första dag
26 februari - 1 mars (v. 9)Sportlov
29 mars - 5 april (v. 14)Påsklov
5 juniVårterminens sista dag

Ansökan

Ansökan till Allmän kurs distans med start vårterminen 2024 är stängd. Vi öppnar ansökan för höstterminen 2024 under våren.

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar med Allmän kurs.

Information

Här hittar du ännu mer information om hur det är att studera hos oss.