Allmän kurs Distans

Gymnasiekompletterande utbildning flexibelt på distans via webben.

Jag har kunnat ta skolan i min egna takt och jag har även kunnat ta med mig den vart jag än har gått. Lärarna har ständigt funnits tillgängliga, jag har fått svar och hjälp när jag har behövt och jag har även fått känna mig delaktig och viktig i deras ögon. Jag är supernöjd och kommer nog faktiskt sakna det här en gnutta.

DELTAGARE
Allmän kurs distans

Flexibelt lärande

Allmän kurs distans är en modern, flexibel utbildning som anpassar sig till deltagarnas praktiska situation. Tack vare att vi inte har schemalagda lektioner eller fysiska lektionssalar kan du studera när och var du vill. Det enda du behöver är en dator och internetuppkoppling. Genom våra lärplattformar får du tillgång till läromedel, diskussionsforum, och stöd från lärarna.

Hos oss är det inte viktigt hur dina tidigare prestationer sett ut. Vi fokuserar istället på att du och dina färdigheter utvecklas. För att nå dit har vi engagerade lärare, samt en öppen och trygg miljö. Vi vet att varje kursdeltagare har unika erfarenheter som vi alla kan lära oss något av.

Praktisk information

Här kan du läsa mer om hur det går till att studera Allmän kurs på distans.

Flexibla studier

Allmän kurs distans har inga schemalagda lektioner och inga fysiska lektionssalar. Du studerar på de tider och platser som passar dig. Via våra digitala plattformar får du enkelt tillgång till det material du behöver för dina studier.

Om du vill är du välkommen att besöka oss i lokalerna på Instrumentvägen 19 i Hägersten. Hör av dig så bokar vi in en tid för ditt besök.

Studietid

Studierna är på heltid, och du förväntas studera ca 40 timmar i veckan. Kursens längd är 1-3 år, beroende på hur mycket du har studerat tidigare. Det krävs minst 1 års studier för att du ska kunna få ett studieomdöme.

Innan du ansöker är det bra om du vet vilken behörighet du vill ha. Du kommer i din ansökan få frågan om du vill läsa för att uppnå grundläggande yrkeshögskolebehörighet, särskild yrkeshögskolebehörighet, grundläggande högskolebehörighet eller särskild högskolebehörighet. Vi erbjuder alla ämnen som ger grundläggande behörighet och vissa som ger dig särskild behörighet.

Vilka ämnen du ska läsa beror på vad du tidigare har studerat och vilken behörighet du vill ha. Innan du ansöker är det bra om du vet vilken behörighet du vill ha. Särskild behörighet innebär att en utbildning i vissa fall kräver att du har med dig något eller några extra ämnen utöver den grundläggande behörigheten.

Har du frågor kring behörigheter eller vilka ämnen du behöver läsa så är du välkommen att höra av dig till vår studie- och yrkesvägledare Mattias Hallgren på mattias.hallgren@scouterna.se eller kontakta biträdande rektor.

Kursutbud

När du studerar på distans läser du varje ämneskurs för sig, oftast 2-3 per termin. Varje termin har vi även en temavecka med ämnesövergripande studier som fokuserar på Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling.

Vi ger följande kurser på gymnasienivå:
 • Svenska 1
 • Svenska 2
 • Svenska 3
 • Engelska 5
 • Engelska 6
 • Religion 1
 • Samhällskunskap 1a1
 • Samhällskunskap 1a2
 • Historia 1a1
 • Historia 1a2
 • Naturkunskap 1a1
 • Naturkunskap 1a2
 • Matematik 1b
 • Matematik 2b
 • Matematik 3b
 • Ledarskap och organisation

Ekonomi

All undervisning vid Scouternas folkhögskola är kostnadsfri. Däremot betalar du 500 kr/termin för läromedel, försäkring, arbetsmaterial, mm.

Kursen är studiemedelsberättigad från CSN. Du ansöker själv om studiemedel och skickar in en studieförsäkran i början av varje termin via ”Mina sidor” på www.csn.se

Det är smidigt, inkluderande, anpassningsbart samt bra lärare. Man har eget ansvar och kan arbeta efter egen förmåga. Jag skulle rekommendera utbildningen!

DELTAGARE
Allmän kurs distans

Läsårskalendarium HT22

24 augustiHöstterminens första dag
31 oktober-4 november (v. 44)Höstlov
13 decemberHöstterminens sista dag

Läsårskalendarium VT23


18 januariVårterminens första dag
27 februari - 3 mars (v. 9)Sportlov
7 - 14 april (v. 15)Påsklov
13 juniVårterminens sista dag

Ansökan

Ansökan till Allmän kurs distans med start vårterminen 2023 är nu stängd.

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar med Allmän kurs.

Information

Här hittar du ännu mer information om hur det är att studera hos oss.