Kommunicera Scouternas folkhögskola

Kommunikationsplattform

Kommunikationsplattformen har vi tagit fram för att ge stöd och inspiration till alla som ska berätta om Scouternas folkhögskola. Det är också utgångspunkten när vi kommunicerar våra utbildningar till potentiella deltagare och deras anhöriga, till Scouterna eller journalister och beslutsfattare.

Grafisk profil

Den grafiska profilen återspeglar Scouternas folkhögskolas strategi, vision och mål och hur vi vill synas, uppfattas och kännas. Används den på ett konsekvent sätt förstärker vi varumärket och kommunikationen blir sammanhängande. Då blir vi tydliga och får med det en ökad igenkänning, både internt och externt.

Logotyper

Scouternas folkhögskolas logotyp vill signalera kraft, mod och energi. Formmässigt är den inspirerad av typiska ”collegetypsnitt” för att ge en direkt association till utbildning. Samhörigheten med Scouterna visas med scoutsymbolen som är placerad som en varumärkessymbol.

Ladda ned logotyper för tryck (EPS)

Logotyp för skärm, rosa (PNG)

Logotyp för skärm, vit (PNG)

Logotyp för skärm, rosa (JPG)

Logotyp för skärm, svart (JPG)

Typsnitt

Scouternas folkhögskolas rubriktypsnitt Franklin Gothic finns förinstallerat i Office-paketet i de flesta versioner. De två vikterna vi använder finns även att ladda ner här (de är gratis):
Franklin Gothic Book Regular >>
Franklin Gothic Book Medium >>

Mallar

Nedan hittar du zip-filer med mallar för programmen Word och Powerpoint.

Mallar för Word

Mallar för Powerpoint

Mer inspiration

Inspireras gärna av hur vi använder den grafiska profilen och kommunikationsplattformen i sociala medier. Vi finns på Facebook, LinkedIn och Instagram