Ledarskapsön

Ledarskapsön är Scouternas utbildningssystem där vi möts för att lära oss mer och utmana oss själva. Vi har alla olika bakgrund, kunskap och erfarenheter som behövs. Alla dessa bidrar till att stötta världens bästa ungdomsrörelse.

På Ledarskapsön skapar du själv din stig efter de intressen du har och de kompetenser du vill utveckla. Här hittar du mer information om öns olika platser och de utbildningar som finns där.

 

Det här är Ledarskapsön

 

Bryggan

Alla nya ledare börjar resan med landstigning på ön via Bryggan. Här finns den grundläggande ledarutbildningen Leda Scouting och den obligatoriska utbildningen Trygga möten.

 

Reflektionssjön

Här hittar du våra utbildningar om ledarskap och personlig utveckling.

 

Verksamhetshöjden

På Verksamhetshöjden finns de verksamhetsnära utbildningarna som ger oss både höjd och överblick över avdelningens och kårens arbete.

 

Friluftsgläntan

Friluftslivet är på många sätt en viktig del av vår verksamhet. Vi erbjuder utbildningar som riktar sig till både ledare, scouter och allmänhet.

 

Äventyrarviken

Hit kommer äventyrarscouter för att utvecklas som ledare i Leda patrull.

 

Utbildarudden

För att kunna erbjuda Ledarskapsön alla möjligheter behöver vi också många dedikerade utbildare. Här finns utbildningar för utbildare och handledare.

 

Intresseskäret

Det här är en plats för spännande kunskap som du får ta del av genom olika lokala intressekurser.

 

Kontakt

Har du frågor om ett specifikt kurstillfälle eller det som rör en specifik kurs alternativt undrar om er kår kan få vara med och samarrangera en kurs? Kontakta aktuell utbildningsgrupp >>

 

För frågor om Ledarskapsön och vår ideella utbildninsgorganisation och/eller övergripande tankar och frågor som rör våra utbildningar, kontakta:

Bild på Linnea Hansson Henne

Linnea Hansson Henne

Samordnare för utbildningsgrupper
E-post: linnea.hansson.henne@scouterna.se
Mobil:
076-853 94 57

Linnea samordnar arbetet i Scouternas folkhögskolas ideella utbildningsgrupper vars uppgift är att säkerställa att våra regionala och nationella utbildningar på Ledarskapsön, genomförs runtom i hela landet.